Voedertijd

Charly (Abacus, 2010)

Kaartspelletje in een veel te grote doos waarbij je de dieren die je op hand hebt aan de juiste voederkaarten probeert te leggen. Hou er wel rekening mee dat er altijd hongersnood is in dit universum, behalve voor de varkens dan. Die eten naar goede gewoonte alles wat voor hun schattige neus verschijnt en liggen erg lekker in uw handje, waarvan u de samenstelling in een soort voorspel probeert te optimaliseren. Leuk, de bijgeleverde voederbak – vandaar de veel te grote doos – waarin u van verre uw honingdropjes mag gooien. Een leuke bezigheid en een beetje een spel in een spel, maar besef wel dat u, terwijl u deze activiteit breedlachend beoefent, aan het kortste eind aan het trekken bent. De winnaar is immers de speler die aan het einde het meeste honingdropjes in zijn of haar persoonlijke voorraad heeft liggen.

Eenvoudige kost en komt zeer goed aan bij kinderen, wat niet wegneemt dat u als volwassene ook plezier aan dit spelletje kunt beleven. Maar niet zoveel als de kleine mensjes. Het is maar dat u het weet.

Dominique