1 minuut – meer heb je niet nodig!

De titel klopt niet helemaal… Twee seconden… Meer heeft u volgens de wetenschap niet nodig om een correct ( ja, u leest het goed) oordeel te vormen over een andere persoon. Enkele studenten deden de test reeds voor u. Een testgroep moest een professor beoordelen a.d.v.h. drie filmpjes die telkens slechts twee seconden lang waren. En hun bevindingen waren net hetzelfde dan hun collega-studenten die diezelfde prof een heel semester lang hadden. Het onderzoek geeft jammer genoeg geen details of die prof nu een toffe kerel was niet.

Met die wetenschap, beste medespeler, wil ik jullie aan het volgende experiment onderwerpen.

Een review van ongeveer 1 minuut leestijd. Wetende dat dat toch al 58 seconden te veel zijn om uw oordeel nog een draai naar links of rechts te geven. Een tweede onderzoek toont dan weer aan dat de gemiddelde mens ongeveer 240 woorden per minuut kan lezen. En voor zij zonder journalistieke opleiding, bij het einde van deze zin zitten we al bij 173 woorden.

Gaat dit format kans op slagen hebben? Dat oordeel laten we graag aan u over. De opzet is in ieder geval om telkens een spel te kaderen naargelang het doelpubliek. Dus als we het hebben over een ideaal startersspel, hou er dan rekening mee dat u als ervaren spelen allicht wat op uw honger zal blijven zitten. Zo, we zijn er doorheen. Tot de volgende!

G.W.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.