Been there, done that..

Die Seidenstrasse (DDD Verlag, 2009)

Ticket To Ride in de woestijn, met tussendoor enkele koopdagen en braderijen, op een dubbelzijdig spelbord waardoor zowel een vaste als een variabele startopstelling mogelijk is.

Drie karavanen beweegt u op dat bord – heel toepasselijk karavaan één, twee en drie genoemd – middels het uitspelen van goederenkaarten. Deze komen voor u open te liggen en hun aantal bepaalt of u in de stad/steden van aankomst de betreffende goederen al dan niet mag verkopen. Als u dat mag, krijgt u diamantjes die setgewijs op het einde van het spel punten waard zijn. Reizend naar de drie steden van bestemming doet u onderweg ook kleine nederzettingen aan, alwaar u aan kleine koopdagen of braderijen kunt deelnemen, extra goederen kunt inslaan, tegen betaling vuile zaakjes opknapt of met andere (on)genoegens des levens wordt geconfronteerd, als daar zijn: zandstormen, dievenbendes en tolhuizen. Daar hoeft verder geen tekening bij.

Zeer leuk, snel en elegant. Vloog in Essen 2010 jammer genoeg vrolijk onder vele radars door waardoor het de aandacht die het verdient tot nu toe moest ontberen. Hopelijk brengt deze bijdrage daar een beetje verandering in. Al vrees ik dat het een druppel op een hete plaat blijft.

Maar dat is dan uw schuld, niet de mijne.

Dominique