De “De Tafel Plakt!” Awards 2009: deel 26

Teleurstelling van het jaar

Carson City (QWG)

En ik wou het zo graag. Het heeft niet mogen zijn.

Dit speelt zich af in Het Wilde Westen. Of beter: Het Westen”, want dat Wilde mag u gerust schrappen. Akkoord, u lost af en toe een schot, maar dat valt eerder te vergelijken met het rotje dat ik vroeger op het kerkpleintje afstak om de meisjes van het zesde leerjaar aan het schrikken te krijgen, en dan vooral die twee van slagerij Peetermans. Daar had ik immers een boon voor.

Neen, tijdens Carson City kwam bij ondergetekende geen spelplezier op. Maar dat kan ook aan mij liggen natuurlijk. Want economische spellen met onroerende goederen zullen altijd wat meer moeite moeten doen om mijn speelse soft spot te raken dan – ik noem maar iets – steelpannetjes op kartonnen gasvuurtjes. 

Als ik hunker naar wilde dingen in het Westen trek ik, voorlopig toch nog, Lawless uit de kast.

Ik heb het hier al eens neergeschreven: hét spel van onze landgenoot Xavier Georges zit er nog aan te komen. Wacht maar af, binnenkort floept het eruit. Palais Royal en Carson City zijn Xaviers eigenhandig gecreëerde opstapjes naar een gegarandeerde podiumplaats.

In 2010 misschien? 

Tot morgen.

Dominique