De “De Tafel Plakt!” Awards 2009: deel 25

Vervuiler van het jaar

Gonzaga (Abacus / daVinci Games / dV Giochi)

Ik vind het een heerlijk spel, maar de grote hoeveelheid niet recycleerbare plastic ingrediënten verplichten mij, in deze ecologisch erg gevoelige tijden, een vermanend vingertje op te steken. En het feit dat deze plastic ingrediënten zowaar kleine koninkrijkjes voorstellen vormt geen excuus. Dit vervuilt en, voortgaande op recente studies, is de kans heel groot dat plastic onderdelen van dit spel uiteindelijk gaan terechtkomen in de Stille Oceaan. 100 miljoen ton plastic drijft daar nu al rond. Alstublieft.

Maar er is hoop. De kans is niet onbestaande dat u dit spel zo leuk vindt dat u het uw hele leven gaat bewaren en gebruiken. Waardoor de vervuiling zich beperkt tot uw eigen stulp.

Abomilabel voor de vervuiling, Formilabel voor het spelplezier.

Tot morgen.

Dominique