De “De Tafel Plakt!” Awards 2009: deel 24

Grüblerspel van het jaar

Automobile (Treefrog / Phalanx / Mayfair Games / Filosofia Editions)

Eén verkeerde zet en je bent gezien. Daardoor, en omdat al dan niet winnen kan afhangen van één enkele dollar, wordt er over elke zet naarstig nagedacht. Zo naarstig dat een spelletje Automibile uitwaaiert naar een heleboel nevenactiviteiten. Zo houden spelers die niet aan de beurt zijn zich onledig met bijslapen, sms-verkeer, het lezen van de krant en andere geschreven media, tv-kijken, het tellen van de barstjes in het plafond en het in stilte wanhopig verlangen naar een ander spel. Of een andere, minder enerverende, activiteit. Of, ja hoor, zelfs een huwelijk. In dit laatste geval raad ik u echt wel aan professionele hulp te zoeken.

Leg Automobile dus gerust op tafel, maar enkel en alleen als u ook nog dringend een heleboel andere dingen te doen hebt. En als ik niet in de buurt ben.

Tot morgen. 

Dominique

2 gedachtes over “De “De Tafel Plakt!” Awards 2009: deel 24

  1. Startkabeltje aan de accu en met klemmen aansluiten op de edele delen van jouw te trage medespelers. Dan speelt zelfs de sloomste rekenmeester dit briljante spel in een acceptabel tempo. Werkt prima…….. echt waar.

    Like

Reacties zijn gesloten.