De “De Tafel Plakt!” Awards 2009: deel 17

Meest verontrustende trend van het jaar

Miniaturisatie 

Spellendozen woorden kleiner en daardoor hun inhoud ook. Bij het aanschouwen van de miniversie van Regenwormen liep ik haast een dubbele hartverzakking op. Let op mijn woorden: binnen afzienbare tijd is het spelen van spellen enkel nog het voorecht van een select groepje happy few met een perfect zicht of zij die de dure hulpmiddelen kunnen bekostigen die hun dat zicht garanderen. 

Oké, spellen mogen kleiner zodat ze gemakkelijk meekunnen op vakantie, maar er zijn grenzen. Ik vind op vakantie gaan trouwens  één van de meest belachelijke en overbodige activiteiten die de mens uitoefent. En als u echt niet zonder kan ben ik van mening dat er op vakantie sowieso veel leukere activiteiten in te plannen zijn dan het spelen van spellen. Activiteiten die u thuis niet doet bijvoorbeeld.  

Runner Up: de bekeringsdrang van een naar mijn aanvoelen steeds groter wordende groep hardcore-gamers die kost wat kost de niet spelende medemens tot het beoefenen hunner edele hobby willen overhalen, zodat de eerstgenoemden nog meer kunnen winnen. Hou daarmee op alstublieft. Ik weet waarover ik spreek. Tot voor enkele jaren had ik ook de twijfelachtige eer tot deze groep te behoren. Ik heb ondertussen ingezien hoe belachelijk die bekeringsdrang is. Eenieder die ik in de geheimen van onze loge heb ingewijd maakt mij ondertussen meedogenloos  in. Eens een loser, altijd een loser. In mijn geval toch. Daar zal nieuw bloed in het hobbyclubje niets aan veranderen.

Tot morgen.

Dominique

4 gedachtes over “De “De Tafel Plakt!” Awards 2009: deel 17

 1. Ik reken mezelf ook tot die groep losers.
  Zal nooit iemand vragen om mee te doen om zelf te kunnen winnen, waar zit daar de eer?
  Mijn opdracht in de spellenwereld is spelregels lezen, overbrengen, genieten van het gezelschap en vooral verliezen. Op de duur ook tot ergernis van het gezelschap die me toe dienen dat ik dit expres zou doen! Laat ons het erop houden dat ik gewoon geen winnaarstype ben.

  Like

 2. Nochtans hadden we op onze 28-daagse reis door Zuidelijk Afrika een mini-versie van regenwormen bij.
  Wat valt er anders te doen s’avonds bij het kampvuur met een koud blikje Windhoek in de handen in het gezelschap van een 6-tal internationaal gemengd gezelschap ?
  Het het zingen van kampvuurliedjes zag ik zo niet zitten … 😎

  Like

Reacties zijn gesloten.