De “De Tafel Plakt!” Awards 2009: deel 16

Meest misleidende doos van het jaar

Einauge Sei Wachsam (Amigo) en Cyclades (Matagot)

Twee abomilabels.

Wat is dat toch met die spellen voor volwassenen die vermomd als kinderspellen in de winkelrekken staan? U moet echt gaan oppassen als u begin december als Goedheilig Man naar gezelschapsspellen op zoek gaat. Voor u het weet staat u met gamers’ games op de stoep voor een driejarige. In het geval van Einauge Sei Wachsam is dit risico zeer duidelijk aanwezig.

Bij Matagot houden ze u zo mogelijk nog meer voor de gek. U leest vrolijk op de achterkant van de doos de beschrijving van dit spel in het Nederlands, tast vervolgens enthousiast in uw geldbeugel om een niet onaardig bedrag neer te tellen, waarna u thuisgekomen in diezelfde doos tevergeefs naar de Nederlandstalige handleiding op zoek gaat. Niet leuk.

Runner up: Birds On A Wire ‘Gryphon Games). Kinderachtig uiterlijk, maar bij momenten een echte brainburner. En zowaar nog een leuke brainburner ook. Maar niet geschikt voor kleine kindjes.

Tot morgen.

Dominique