De “De Tafel Plakt!” Awards 2009: deel 15

Duo van het jaar

De dikke en de dunne van Livingstone (Schmidt Spiele), waarbij de dikke uw telsteen is en de dunne het scorespoor. Het enige nadeel is dat déze twee veel minder op elkaar zijn ingespeeld dan het originele duo. Erger nog, ze kunnen niet samen door dezelfde deur. Zij sluiten elkaar uit. En dat is tijdens een spelletje Livingstone erg hinderlijk omdat het doel waarvoor ze zijn gemaakt eist dat ze altijd samen zijn.

En het meest irritante aan deze twee koningskinderen is het feit dat de telstenen net iets te groot zijn. Niet veel te groot, maar nét. Het is alsof je een paar schoenen moet dragen die een ietsepietsie te klein zijn. Zoiets jaagt een mens een boom in.

Gooi de telstenen dus gerust overboord (bij het telspoor raad ik u dat niet aan omdat het spelbord eraan vasthangt) en tover iets kleiner in de plaats. U vindt wel iets in uw assortiment reserveonderdelen. Indien u daar niet over beschikt – schaam u –  trekt u maar een andere speldoos open. Dozen die titels dragen als “Gouden Spellendoos” of “100 spellen voor het hele gezin” kan ik ten zeerste aanbevelen.

Abomilabel!

Tot morgen.

Dominique

Een gedachte over “De “De Tafel Plakt!” Awards 2009: deel 15

  1. Ook wij zijn tijdens het spelen iets kleinere telstenen gaan zoeken maar dit ongemak weegt niet op tegen het speelplezier wat we beleefden.Voor mij een positieve verrassing in het begin van 2010

    Like

Reacties zijn gesloten.