De “De Tafel Plakt!” Awards 2009: deel 11

Snoeier van het jaar

 

De Gouden Snoeischaar 2009 gaat naar Reiner Knizia.

 

Voor zijn snoeiactiviteiten aan de hoogstam Modern Art, wat resulteerde in de laagstam genaamd Masters Gallery.  Er werd intensief gesnoeid en de belangrijkste tak, het bieden, werd zelfs volledig afgezaagd.  Maar het resultaat mag er toch zijn. Modern Art light hebben we hier en ik moet u meegeven dat het spelen daarvan een heel aangename ervaring is. Ik speel deze zelfs liever dan het origineel.

 

Ook Samurai werd onder handen genomen, met minder succes bij ondergetekende. Die mag u gerust in de winkel laten liggen. Overbodig met een wel heel erg grote O. U mag die hoofdletter O ook als nul lezen.

 

Iets geslaagder was dan weer het uitdunnen van Keltis met als resultaat het kaart- en het meebrengspel.

 

Hopelijk inspireert het andere ontwerpers. Ik kan zo enkele spellen opnoemen die na het uitgooien van ballast naar ongekende hoogte zouden kunnen stijgen. En als u zich even concentreert kunt u dat ook, geloof me.

 

Tot morgen.

 

Dominique

Een gedachte over “De “De Tafel Plakt!” Awards 2009: deel 11

Reacties zijn gesloten.