De “De Tafel Plakt!” Awards 2009: deel 10

Trend van het jaar

 

Vlak voor de eindtelling eruit gegooid worden.

 

Het begon met uzelf als krokodillenvoer in “Cleopatra En De Bouwmeesters”, werd lustig voortgezet door Hab & Gut en in 2009 deden Die Goldene Stadt, Livingstone, Cartagena 4: Die Meuterei en Inquisitio er nog een schepje bovenop.

 

Inquisitio is een speciale in dit rijtje: die excelleert door de ongelukkige op een brandstapel te zetten. Het is heel opvallend hoe bepaalde spelers tijdens het op gang trekken van deze brandhaard moeite hebben om niet in hun handen te wrijven, wat weer maar eens aantoont hoe de menselijke soort in elkaar zit.

 

Runner up: het aanbieden van uitbreidingen tegelijk met het verschijnen van het spel zelf. Peloponnes, Pocket Rockets en Atlantis zijn enkele voorbeelden. Hopelijk houdt deze trend aan. Dat bespaart ons extra geloop.

 

Tot morgen.

 

Dominique