De “De Tafel Plakt!” Awards 2009; deel 12

Dominion van het jaar

Thunderstone (Alderac Entertainment Group)

Na meerdere sessies durf ik u zonder schroom meedelen dat ik deze ondertussen beter begin te vinden dan Dominion. Ik zou nog een beetje voorzichtig moeten zijn – Seaside heeft nog niet al zijn geheimen prijsgegeven – maar de vlinders in de buik fladderen toch duidelijk richting onderaardse kerker.

Thunderstone heeft ook de verdienste dat het een brug slaat tussen RPG en het betere kaart- en bordspel. En ik heb het dan niet over een vermolmde loopbrug, maar een brede vierbaans constructie waar u in absoluut veilige omstandigheden met uw rijtuig of strijdros overheen kunt.

Nog pleiters voor Thunderstone? Thematisch beter onderbouwd, zeer mooi artwork, meer keuzemogelijkheden en dus meer spanning en, ondanks de niet altijd even duidelijke spelregels, toch een soepel spelverloop.  

Ik ben dan ook blij dat er al een uitbreiding zit aan te komen, al kan ik nog wel even zonder.

Normaal gezien ben ik niet zo voor donkere, slecht verlichte en vochtige ruimten waarin lichtgevende irissen u voortdurend zitten aan te staren, wachtend tot u in een valletje trapt. Maar hiervoor maak ik graag een uitzondering.

Tot morgen.

Dominique

Een gedachte over “De “De Tafel Plakt!” Awards 2009; deel 12

  1. Wat je aanhaalt over Thunderstone is waar, maar wat ook een feit is, is dat Thunderstone minder gestroomlijnd is, minder opgepoetst en dat het een stuk langer duurt dan Dominion, zonder een meerwaarde te bieden die in verhouding staat (wat mij betreft, op z’n minst).

    Het is ook niet zo ontzettend verschillend, maar de keuze of je danwel gaan aanvallen danwel kopen is niet echt een keuze. Als je kan aanvallen, moet je dat doen, anders koop je gewoon het duurste dat je kan betalen. Bovendien kan je de aanvalswaarde als een 2de soort currency zien, waarmee je dus overwinningspunten koopt, maar omdat dat los staat van het hele andere aankoopgebeuren, duurt het ook langer een je iets deftigs kan bereiken.

    Een goede poging, maar niet verschillend genoeg, en niet gestroomlijnd genoeg. Naar mijn mening 🙂

    Like

Reacties zijn gesloten.