Herfstmijmeringen deel 4

Goed nieuws

U mag in uw handjes klappen want Rio Grande gaat in de lente van 2010 het erg leuke Arctic Scavengers uitbrengen. Deze verrassend leuke Dominionkloon zal op uw speltafel niet misstaan. En het spel krijgt de Rio Grande Dominionbehandeling, wat betekent dat er aan het artwork en de kwaliteit van de spelonderdelen (uitsluitend kaarten) zal worden gemorreld. Dat morrelen mag u positief interpreteren, beste medespeler. Maar gemorrel of niet, het spel krijgt wat het verdient: een grotere verspreiding. Daar zult u met uw Pandemietje niks aan kunnen veranderen. Tiens, Pandemietje is wel een mooie meisjesnaam voor een dochter van een bordspeler. Misschien een idee voor uw volgende telg?

En buiten het klappen in de handjes mogen we er nog in wrijven ook want Rio Grande steekt de HQ-uitbreiding gewoon mee in de basisdoos. Gezien de positieve buzz die daarover de ronde doet een zeer mooie traktatie.

Ik heb de originele Arctic Scavengers in mijn kast staan en mijn bevindingen, gebaseerd op participerende observatie, hier al eens neergeschreven:

http://detafelplakt.skynetblogs.be/archive-day/20090707

Als u een aanhanger bent van de Dominionsekte moet u dit zeker eens proberen. U gaat niet teleurgesteld zijn. Liefhebbers van gewoon goede kaartspellen mogen ook aanschuiven. En het is bij mijn weten ook een van de weinig spellen waarbij u de vuilnisbelt op mag. Wat zeg ik: móet!

Om in de sfeer van het spel te komen mag u zich al oefenen in het warm induffelen van uzelf en uw geliefden. Heel handig met de winter voor de deur.

Mijn advies? Bij het botten van de bomen onmiddellijk toeslaan!

En mij vervolgens uitnodigen voor een sessie..

Dominique

Een gedachte over “Herfstmijmeringen deel 4

  1. Inderdaad een zeer goed spel. Speelt iets sneller (lees: je bent sneller terug aan de beurt) dan Dominion omdat de kaarten die je in uw beurt speelt beperkter zijn.
    Ik ben de eerste om dit spel te kopen nu dat RG het uitgeeft. De kwaliteit mocht omhoog en is met deze dus een feit. Ook de beschikbaarheid was beperkt, enkel in de UK of USA te verkrijgen en dan nog aan een dure prijs. Dit zal dus ook verbeteren hoop ik.
    Ik kijk er naar uit!!!

    Like

Reacties zijn gesloten.