Herfstmijmeringen deel 5

Gonzaga

Dit blijft leuk. Ik had de overwinning onlangs nog binnen handbereik maar werd bij de eindtelling nog afgetroefd door de heer K. uit H., die zich helemaal had gefocust op de stadsbonussen op zijn opdrachtkaart en de strategie van het creëren van aaneengesloten gebieden al van bij de beginfase vrolijk overboord had gegooid. Mijn bonus van het, weliswaar mooiste, grootste aaneengesloten gebied kon daar geen ene moer meer aan veranderen. Maar het was nipt en mijn tijd komt nog! Ik geef mezelf nog drie jaar.

Spelers met Ubongo- en Tetrisvaardigheden hebben hier  een stapje voor. Een goed ruimtelijk inzicht helpt, maar gelukkig is het hier niet zaligmakend.  Want er komt wel wat meer bij kijken dan ruimtelijk kijken alleen. Kijkt u ook maar naar de gebieden van uw tegenstanders, dat leert u het een en ander. En blokkeer hen voor ze u blokkeren. Wat ons dan weer brengt op het feit dat fans van Ticket To Ride hun ervaring hier ook kunnen gebruiken. Maar geen paniek, bekijk het zo: de ervaringsdeskundigen zitten in eerste klas, de rest in tweede, maar iedereen rijdt even snel. En vlak voor het eindstation iedereen eruit en te voet spurten tot aan de meet. Niet afhaken dus, Ubongo-, Tetris- en Ticket To Rideloze medespeler. 

Dominique