Herfstmijmeringen deel 2

Krakow 1325 AD

Deze gaat mijn verzameling niet meer uit. Zit vol subtiliteiten, vraagt intensief en voortdurend adapterend handmanagement en het is niet uitgesloten dat uw vingernagels er na twee sessies volledig aan zijn gegaan. Moet eigenlijk regelmatig worden gespeeld om de finesses enigszins onder de knie te krijgen. Dit is een heerlijke ui die u laagje voor laagje dient af te pellen waarbij elk vlies dat u verwijdert een kleine schat herbergt. Al uw beslissingen kunnen verstrekkende gevolgen hebben in dit spel. Er wordt dan ook heel wat over en weer gepraat en tijdens het eindspel ontstaat er een soort van collectieve Hitchcockiaanse paranoia waarop Alfred, moest hij nog leven, stikjaloers zou zijn. Hij zou dit spel trouwens gegarandeerd in zijn spellenkast hebben staan.

De uitbreiding voor drie is, omwille van altijd met vier, nog niet op tafel gekomen. Dat is op zich niet erg want ik vermoed dat de weldaad die u tijdens het spelen ervaart zich vooral in de wedstrijd voor vier manifesteert.

Klein minpunt: drie volle jaren raad ik niet aan. Dat duurt een beetje te lang. Maar u kunt ook kiezen voor één of twee jaartjes en dan geniet u nóg volop.

Bestond er een Suske en Wiske album met als titel “De Mentale Masochisten”, Krakow 1325 AD speelde er ongetwijfeld een belangrijke rol in.

Kortom: een wellness-spel met paranoïde trekjes. Zoek de contradictie in de vorige zin.

Fantastisch spel.

Dominique

4 gedachtes over “Herfstmijmeringen deel 2

 1. Inderdaad fantastisch. Had er veel over gelezen en keek er enorm naar uit om te spelen. En amaai, zalig spel. Zeer subtiel (hoe steek ik een mes in mijn teamgenoot zijn rug terwijl hij me toch blijft steunen 😉 ) , moeilijk maar … te doen.
  Verdachtmakingen en gissingen naar strekking vliegen in het rond. Moet snel eens herhaald worden!!!

  Like

 2. Inderdaad een fantastisch spel. Helaas komt het te weinig op tafel, alhier. daar moet gauw eens verandering in komen.

  Like

 3. Ik heb onlangs ook het genoegen gehad om dit te mogen spelen. De interactie die er bij ons aan tafel was, was echt geweldig. Wat me ook is bijgebleven, is dat je niet mag vergeten om te blijven als team te spelen. Je moet je medespeler soms ook iets gunnen, ook al zou dat uw eigen de overwinning kunnen kosten. Echt een aanrader.

  Like

 4. Inderdaad een topper! Vorige week voor het eerst gespeeld, sindsdien al een keer of 3 gedaan. Heerlijk!

  Like

Reacties zijn gesloten.