En heb ik er u al attent op gemaakt dat..

Het spel “De Drie Musketiers” (Sirius) moeilijk te winnen valt door Richelieu en zijn rode trawanten, ook al heeft er eentje van hen een pistool op zak en behoort ook Milday, een notoire maar ook ordinaire vamp, tot het arsenaal van de Eerwaarde Slechterik?

En dat er spelers bij aanvang van dit spel in de war waren omdat er vier musketiers in de doos zaten en niet drie? Alexandre Dumas draait zich om in zijn graf. En dat de vier musketiers allemaal meedoen in elk spel, ongeacht het spelersaantal?

En dat u het als slechterik helemaal alleen moet doen, overgeleverd aan het gekonkel en de willekeur van uw samenspannende medespelers?

Ik was die slechterik. Een slechte slechterik eigenlijk want ik werd in een mum van tijd door mijn medespelers op achterstand gereden, of eerder: gestoken. Van het wassen van een varken, een uitspraak waarvan ik me bij aanvang nogal hooghartig had bediend, was helemaal geen sprake. Het was Real Madrid tegen FC Knudde. Het sieraad van de koningin, dat waar Richelieu wanhopig naar op zoek is, veranderde voortdurend van eigenaar en na enkele korte schermutselingen waarbij ik meestal het onderspit dolf (pech bij het dobbelen) wist ik al niet meer welke bres het eerst te dichten. Ik heb namelijk maar tien vingers. En de bressen waren met minstens elf.

Ik vermoed wel dat dit spel na meerdere sessies door Richelieu beter te controleren valt. Achteraf gezien maakte ik ook te weinig gebruik van mijn actiekaarten en was het voortschrijden van de koningin (een timer in het spel) eerder te vergelijken met tergend traag gestrompel waardoor de musketiers meer tijd hadden om zich rustig naar de balzaal te manoeuvreren. Ik was écht geen partij voor mijn gezelschap (ik begin me trouwens stilaan af te vragen waarom ik me überhaupt nog bezig hou met spelen).

Maar toch bekruipt mij langzaam het gevoel dat ik het ooit nog wel eens wil proberen. Dat zegt nu ook niet veel, maar toch iets.

Ook leuk dat dit in het Nederlands verschijnt.

Dominique

2 gedachtes over “En heb ik er u al attent op gemaakt dat..

  1. Oh ja? Wordt het uitgeven door Nederlandse uitgever of slechts een vertaling van de regels?
    Heb het ook gespeeld op Spiel en vond het een leuke combinatie van elementen

    Like

Reacties zijn gesloten.