En is u al ter ore gekomen dat..

Cardcassonne (Hans Im Glück) verrassend goed meevalt?

En dat u moet rekening houden met erg hoge scores, waarbij u zelfs tot tweemaal toe het scorespoor van 100 punten afdendert? In uw geval toch, bij mij was het wat minder (ik begin me trouwens stilaan af te vragen waarom ik me überhaupt nog met spelen bezig hou).

Dat het snel speelt, een goede timing vraagt en met vijf spelers mogelijk, al heb ik daar nog geen ervaring mee, erg cutthroat is?

Dat u niet mag vergeten dat u tijdens het spel niet meer in uw schatkist mag kijken? En dat u met het uitspelen van uw eerste, verplicht verdekte, kaart leuke dingen kunt doen?

En dat de bonuspunten voor setjes van verschillende gebouwen aanzienlijk zijn en niet mogen worden onderschat wilt u op het einde nog een spectaculaire inhaalbeweging – 80 punten moet haalbaar zijn – uit uw mouw schudden?

Shipyard (Czech Games Edition) heel goed schijnt te zijn, ondanks de grote hoeveelheid aan spelmateriaal dat wel wat opzettijd vraagt?

Zelf heb ik het nog niet gespeeld, maar ik heb er met een paar kenners die het hadden gespeeld over gesproken. Zij maakten unaniem gewag van een drie uur durende eerste sessie die door het spelplezier voorbij was gevlogen. Toen ze dat zeiden schoten hun ogen opnieuw vol spelvreugdevuur. Misschien dus ook iets voor u, beste medespeler. 

In Castle Panic één verdwaalde goblin uw hele burcht, en daardoor uw overwinning die op een zucht verwijderd is, om zeep kan helpen?

En dat de afstand woud – burcht voor goblins, trollen en orks in zowel een spreekwoordelijke als letterlijke wip wordt overbrugd? Zelfs sneller dan de tijd die u nodig hebt om het woord “wip” uit te spreken? En dat dit solo winnen een krachttoer is die mag worden vergeleken met het lek zetten van alle vier de banden van de pausmobiel tijdens de wekelijkse rondrit op het Sint Pietersplein?

Egizia (Hans Im Glück) het beste spel is dat ik sedert het afsluiten van Spiel 2009 heb gespeeld?

U, indien u over kinderen beschikt en dringend advies wilt over goede kinderspellen, eens moet afstappen op de onderstaande digitale locatie?

http://kinderspellen.skynetblogs.be/

Ik graag morgen met u afspreek voor een nieuwe uitgebreide spelbespreking?

Dominique

3 gedachtes over “En is u al ter ore gekomen dat..

  1. Indien u niet genoeg krijgt van blogs … bent u bij ons ook welkom. (Enkel te gebruiken naast de tafel plakt! niet ter vervanging!!!)

    Like

  2. Heb zelf Shipyard inmiddels gespeeld, en vond het inderdaad boven verwachting leuk. Ondanks de ongelofelijke hoeveelheid tuttefrut, en het rijkelijk aanwezige “ieder speelt zijn eigen bordje” principe speelde het best vlot weg, bleken de regels best logisch in elkaar te steken (na uitleg eigenlijk niet meer in het boekje hoeven te bladeren), en die 3 uur is behoorlijk overdreven. 2 uur met 4. 1e keer spelen. Dus dat kan sneller.

    Alleen het uitstansen van de ontelbare kartonnetjes was een ramp, omdat de drukker zijn werk niet goed genoeg had gedaan, en het scheurrisico disproportioneel is daardoor.

    Like

Reacties zijn gesloten.