Spiel 2009 Vorschau: Teil Achtundvierzig

Dungeonlords (Czech Games Edition)

Dungeon Keeper op karton, zo kun je deze titel het best omschrijven. In een vorig leven heb ik uren gesleten aan dat fantastische computerspel, waarin je naar hartelust kon martelen en je dienaren zelfs van opleidingscheques kon voorzien om zich tijdens de werkuren in dat martelen te bekwamen.

Dit is ook weer zo’n hebbeding van heb ik jou daar. Rijen dik gaan er staan aan standje 4-310, klaar om de Dungeon Of The Czechian Money Stealers te betreden.

Maar ik heb ondertussen de regels even doorgenomen en mijn aanvankelijk enthousiasme is toch wat getemperd. Meer dan 20 bladzijden om wat gehossebos in kerkers uit te leggen. Een hele hoop gedoe en gefrutsel weer, lijkt het. Ik vrees dan ook dat we gedoemd zijn tot lange wachttijden. En de leuke spanningsboog die het computerspel door de race tegen de tijd genereerde lijkt me hier toch enigszins afwezig. Kan ook moeilijk anders als je voor een kartonnen bord zit en met fiches aan de slag moet. Ik vrees dat dit concept dan ook best voor digitale media wordt gereserveerd.

Ook een beetje eng: de melding op de website van de uitgever dat dit spel eerder complex is en het meeste plezier verschaft aan gevorderde spelers. Dat is een eerlijk statement, maar ook een beetje jammer. En het contrasteert ook met het schattige artwork dat iets anders doet vermoeden.

Origineel: de evilometer, die bepaalt welke avonturiers uw kerker aandoen. Goeie vondst!

Maar, Czech Games Edition, hoe lang de rij avonturiers voor uw dungeon ook moge zijn, ik ga niet toehappen.

Ik ga Dungeon Keeper nog eens lekker inladen op mijn oude pc.

En dat, beste medespeler, is dan toch ook een verdienste van Dungeonlords.

Tot morgen!

Dominique

Een gedachte over “Spiel 2009 Vorschau: Teil Achtundvierzig

  1. Ja de 20 bladzijden van de spelregels doen mij eveneens twijfelen , samen met die opmerking van ervaren spelers aangezien mijn vrienden casual gamers zijn. Desondanks is Dungeonlords voorzien van een zeer mooi prijskaartje in Essen 35 euro. De prijs na Essen vermoedelijk hoger zal liggen. Wellicht één van mijn laatste aankopen na een dagje Essen …

    Like

Reacties zijn gesloten.