Spiel 2009 Vorschau: Teil Vierundvierzig

The Adventurers (Alderac Entertainment Group)

Tja, wat moeten we nu hier van denken? Vooral van die grote bol die de ingame shots op BGG siert. Een bolvormige gimmick dus. En u weet hoe ik over gimmicks denk.

Ik waag me aan een paar kernwoorden: familiespel, kort, mooi, chaos, taktiek, lage herspeelbaarheid en volgens welbepaalde bronnen op BGG is mits een beetje inspanning het resultaat van elk spel perfect voorspelbaar. Het is dus te kraken. Vraag me niet hoe – ik ben daar veel te dom voor – maar het kán blijkbaar. En dat verontrust.

U onderzoekt een of andere tempel, laadt alle beschikbare rugzakruimte en mogelijk ook lichaamsopeningen vol met alles wat maar enigszins waarde heeft en probeert vervolgens uw vege lijf te redden. Uw aanwezigheid heeft immers een aantal valstrikken in gang gezet. Muren die op elkaar afkomen bijvoorbeeld, of die grote gangbrede uit massieve rotsen gehouwen bol uit de inleiding die doodleuk uw richting komt uitgerold. Tot overmaat van ramp wordt, ondanks alle hectiek, van u verwacht dat u bepaalde symbolen, die gekerfd staan in de muren die op u afkomen, memoriseert. Kwestie van te weten welke tegels u mag betreden wilt u uw bezoekje aan de lavakamer kunnen navertellen. En die symbolen lijken erg op elkaar. Heel erg.

U zult uw beide ellebogen nodig hebben om de uitgang levend te halen, zij het via de ondergrondse rivier (die onherroepelijk leidt naar de clichéwaterval), de vermolmde clichéloopbrug (had u maar eerder aan uw BMI van 45 moeten denken) of de weg helemaal terug door de donkere clichégangen, achtervolgd door die uit de kluiten gewassen rolbol.

U kunt hiervan ook proeven in het echte leven, in Bobbejaanland of Walibi bijvoorbeeld. En daar wordt u echt nat. De kans dat u het daar overleeft is ook aanzienlijk groter. Al durf ik voor Bobbejaanland mijn vingers niet in het vuur te steken.

Mooi, heel mooi. Maar komt na sessie één niet meer op tafel vrees ik.

Tot morgen!

Dominique