Spiel 2009 Vorschau: Teil Dreiundvierzig

Pocket Rockets (Hazgaard Editions)

In dit alleraardigst kaartspelletje bouwt u raketten met gelijksoortige onderdelen, tankt ze vol met een mengsel van amoniumperchloraat (69,6%), aluminiumpoeder (16%), ijzeroxide (0,4%), polymeer (12,04%), epoxy (1,96%) en lanceert ze. Op het einde van het spel scoort u punten voor de volledige en gelanceerde toestellen en de aanwezige brandstof. Daar worden, als u het een beetje slim hebt aangepakt, ook nog bonuspunten aan toegevoegd.

U bouwt, lanceert en tankt door het spenderen van actiepunten aan de bovengenoemde handelingen. Vier actiepunten vormen uw basis, met een beetje geluk kunt u er meer verdienen tijdens het spel. Meer is het niet.

Maar minder ook niet.

Het aftellen begint hier ongeveer op 20 minuten. Dit speelt dus ook met de snelheid van een raket. Dit is dus vulsel. Maar vulsel van het betere soort. Donsveertjes tegenover synthetisch materiaal zeg maar.

Op Spiel worden er al onmiddellijk vijf bonuskaarten gratis aan het spel toegevoegd. Het lijkt een nieuwe trend te worden, uitbreidingen die al onmiddellijk samen met pas verschenen spellen worden uitgeleverd. Ik speur een trend. Peloponnes doet hier immers ook aan mee – een aanrader trouwens, later hierover meer – en ook Atlantis heeft al onmiddellijk scheepjes in de aanbieding. En als u een beetje zoekt zult u er ongetwijfeld nog van dat slag vinden. We leven in een gekke wereld.

Dat u als een raket naar stand 12-64 moet schieten is nu ook weer wat overdreven. Maar als u een snelle, lichte (letterlijk en figuurlijk) en goeie voor tussendoor wilt vormen de coördinaten 12-64 mogelijk wel een mooie landingsstek.

Maar wel voorzichtig met dat amoniumperchloraat.

Tot morgen!

Dominique