Spiel 2009 Vorschau: Teil Zechsunddreissig

7 (Wolf Fang P.H.)

Zeven. Het is een heilig getal.

Maar of we dit gaan verafgoden is nog zeer de vraag.

7 zou nogal wat overeenkomsten vertonen met Saigo No Kane. Dat is geen slechte referentie, want Saigo No Kane heeft niet de aandacht gekregen die het verdiende. Maar of de motor van Saigo No Kane zich leent om een coöperatief spel in een fantasy setting draaiende te houden durf ik te betwijfelen. Het verkiezen van de populairste leerling op een middelbare school, tot daar aan toe, maar een omzetting naar een strijd tegen het kwade?

Leuk, het omslagmoment waarin een der spelers de donkere kant kiest en tegen zijn voormalige medestanders aan de slag gaat. Leuk, maar dat hebben we het voorbije jaar nog gezien, in Battlestar Galactica en Red November.

En er zijn nog oude bekenden die hun opwachting maken. Het sluiten van poorten bijvoorbeeld, waar hebben we dat nog gehoord? En het gegeven dat er maar eentje kan winnen in deze imaginaire wereld, die om erin te overleven coöperatief handelen vraagt, zijn we dat ook al eens nergens tegengekomen? Inderdaad, in Cutthroat Caverns, een spelletje dat uw aandacht ook meer dan verdient.

Speelduur: 90 tot 180 minuten. U weet wat dat in de praktijk betekent: 180 minuten. Dat is voor ondergetekende een beetje te lang.

Ach, ik zoek spijkers op laag water. Laten we 7 nog even het voordeel van de twijfel geven. Omdat we er nog relatief weinig over weten bijvoorbeeld.

En omdat het in zo’n mooie doos zit. Een doos die iets belooft.

Tot morgen!

Dominique