Spiel 2009 Vorschau: Teil Funfunddreissig

Gonzaga (daVinci Games)

Een spel met een gimmick. Ik heb met vallen en opstaan geleerd daar heel goed mee op te passen. U doet dat best ook.

De gimmick waarvan sprake wordt door de uitgever nu al aangekondigd als de meest vernieuwende uitvinding sinds de ontdekking van het wiel, wat meer zegt over het bescheidenheidsniveau van de uitgever dan over de functionaliteit van dat wiel.

En Italië, beste medespeler, hebben zich daar al niet genoeg spellen afgespeeld? Waarom eens niet naar Luxemburg? Of Oekraïne? Of Nauru, de kleinste republiek ter wereld, maar toch gezegend met een dot van een internationale luchthaven? Verdienen zij geen spel dan? Neen, altijd maar Italië, Italië, Italië. Ik ben het zo beu. Maar de volledigheid gebiedt me u mede te delen dat er in dit spel ook naar de rest van Europa wordt uitgezwermd. Door gebruik te maken van die fan-tas-ti-sche gimmick, een plastieken geval dat bestaat uit meerdere hexagons die strategisch op het spelbord moeten worden geplaatst. Simultaan gekozen actie- en regiokaarten bepalen gedeeltelijk waar je die plastieken gevallen moet plaatsen.

Uiteraard bepalen de plastieken gevallen voor een groot gedeelte de puntenscore die u op het einde van het spel op uw conto mag schrijven.

Ik kan het niet helpen, maar als ik aan dit spel denk doemt steeds weer de cover van “De Plastieken Walvis” van Jommeke in mijn geest op.

Ik vrees dat de strip beter is.

Tot morgen!

Dominique