Spiel 2009 Vorschau: Teil Zweiunddreissig

Darwinci (LudoArt)

Kon niet uitblijven in dit Darwinjaar. Gelukkig maar. “The Origin Of Species” zou eigenlijk in elke boekenkast moeten staan.

Knochen Und Kreaturen, daar draait het hier om.

Ik zie hier een kans. Ik zit namelijk al jaren te wachten op een spel waarin ik mij, liefst zo snel mogelijk na mijn eerste celdeling, zou mogen hercreëren waardoor de eindeloze hoop missers die tot nu toe op mijn naam staan kunnen worden voorkomen. Ik weet niet of dat in dit spel mogelijk is, maar mijn aandacht is gewekt. Mogelijk hebben we hier ook te maken met een educatieve insteek, met als leuke bijwerking een tegengewicht tegen – de rillingen lopen nu even over mijn rug – de creationisten.

We hebben hier te doen met het veilen van knoken – u leest het goed – om deze opnieuw te assembleren. En daar dan punten mee te scoren.

Zit er zowel een archeoloog, een puzzelaar als een Frankenstein in u, dan lijdt u aan de ideale meervoudige persoonlijkheidsstoornis om dit spel tot een goed einde te brengen.

Bij LudoArt maken ze mooie dingen. Dingen zo mooi dat ze schandalig duur zijn. Op de stand van LudoArt houdt dan ook de beau monde van de spellenwereld zich op, de grootgeldbezitters. Ik heb nog geen gegevens over de kostprijs van Darwinci maar dat zou dus wel eens zwaar kunnen tegenvallen, gezien de –weeral – schoonheid van het spelmateriaal.

Maar niet getreurd, u kunt zich voor heel wat minder geld de uitstekende strip “Charles Darwin: Over het ontstaan van de soorten” van Michaël Keller aanschaffen. Een letterlijk kleurrijke bewerking van “The Origin Of Species”, waarin de evolutietheorie in begrijpelijke taal wordt uitgelegd.

Nu “The Origins Of Boardgames” nog.

Spiel zal daar waarschijnlijk wel een hoofdstuk in krijgen.

Ja, ik weet het. Leonardo da Vinci heeft ook zijn aandeel in de titel van deze worp. Maar deze man heeft al een heel spel naar zich genoemd gekregen. Geen hoogvlieger, dat spel, maar qua aandacht was dát toch al ruim voldoende, Leo!

Tot morgen!

Dominique

2 gedachtes over “Spiel 2009 Vorschau: Teil Zweiunddreissig

  1. Ik draag Darwins meesterwerk net zo’n warm hart toe, maar na het aanschouwen van de video (Cliquenabend?) hield ik het voor gezien met deze kloon van Cities. Geen slecht woord over Cities, trouwens, maar het spelidee laat zich naar mijn mening slecht verenigen met de gekozen mechanismen.

    Het vrijgekomen geld geef ik wel uit aan een boek van Richard Dawkins of zo.

    Like

Reacties zijn gesloten.