Spiel 2009 Vorschau: Teil Einunddreissig

Infinite City (Alderac Entertaiment Group)

Ik hou niet zo van grote steden, maar wel van Big City.

Maar of Big City met dit kan vergeleken worden is zeer de vraag.

Infinite City roept bij mij eerder herinneringen op aan Castle, dat meer dan geslaagde kaartspel van de heer Faidutti. Wordt u geacht tijdens het spelen van Castle binnen bepaalde lijntjes te kleuren hebt u in Infinite City iets meer vrijheid, misschien zelfs té. Castle speelde zich in het verre verleden af, Infinite City in de nabije toekomst. Het artwork ziet er Metropolisachtig prachtig uit, al hoop ik dat er visueel iets meer variatie in zit dan wat er momenteel online wordt voorgeschoteld.

De gemiddelde eindscores lijken me ook nogal aan de lage kant te liggen. Dat vind ik minder aantrekkelijk – mijn ondergrens ligt op 30 punten – maar dat is bij R-Eco ook het geval en van dat spel kan ik toch enorm genieten (ondanks mijn slaggemiddelde van –1).

Maar dit zou wel eens een lekkere snelle en elegante kunnen zijn. Een tegel aanleggen en eventueel de daarbij horende eigenschap uitvoeren, veel meer gebeurt er niet tijdens uw gemanipuleer van het spelmateriaal. Als al je eigendomsfiches liggen of alle krachtcentrales zijn gebouwd wordt even nagekeken of je aaneengesloten gebieden hebt met drie gebouwen of meer en of je eventueel sleutelgebouwen bezit. Daar krijg je punten voor. Deze puntentelling zou zich naar verluidt manifesteren na 45 minuten.

Alderac Entertainment Group is uitermate actief de laatste maanden. Ze braken nogal wat uit in Essen. Maar braaksel is meestal niet echt een kwalitatief hoogstaande suspensie. Ik hoop dat het met Alderac niet dezelfde weg opgaat.

De kwantiteit is er, daar hebben ze ons alvast van kunnen overtuigen.

De kwaliteit, daar komen we nog wel achter.

Over drie weken ongeveer.

Tot morgen!

Dominique

2 gedachtes over “Spiel 2009 Vorschau: Teil Einunddreissig

 1. Eerst en vooral Dominique een dikke proficiat met je bijdrage die je hier weer elke dag levert. Ik volg het allemaal trouw en op de voet. Je blog is zo’n succes dat ik net tot de constatatie kwam die ik je 100 000 bezoeker ben. Nogmaals proficiat dus! Ik zou zeggen “keep up the good work” en vooral veel plezier in Essen.

  Like

 2. Arne,

  Bedankt, trouwe lezer! Weet dat ik alles van Spinli ook met heel veel plezier op de voet volg.
  Alleen jammer dat Lille zo ver weg ligt.

  Nu nog op zoek naar een prijs voor je. Gun me daarvoor nog even wat tijd en creativiteit.

  Like

Reacties zijn gesloten.