Spiel 2009 Vorschau: Teil Siebenundzwanzig

Die Töre Der Welt (Kosmos)

Die Saulen Der Erdel deel twee. Als je het spelbord bekijkt vallen de familiebanden onmiddellijk op. Ik vraag me zelfs af of Die Saulen niet op het spelbord van Die Töre Der Welt speelbaar is en omgekeerd. De Koningsburcht schoot ook met de impact van een dumdumkogel mijn hersenpan binnen toen ik het spelconcept onder ogen kreeg.

Er wordt weer a volonté gebouwd, gehandeld, religieus verantwoord gedrag tentoon gespreid en tussendoor zorgen we ook nog voor zieke mensjes. Dat is erg nobel maar levert het ook voldoende spelplezier op?

Het ziet er allemaal weer heel mooi uit, dat wel. En als we de lijst van de inhoud van de doos raadplegen krijgen we het vermoeden dat het wel een hele grote en zware doos moet zijn die tegen onze euro’s zal worden omgeruild.

Die Saulen Der Erde is en blijft ener mijner favorieten. Ik hoed me echter voor spin-offs. Er is trouwens een prachtige uitbreiding voor Die Saulen beschikbaar die erin slaagt het spelplezier van het origineel nog te overtreffen, wat geen geringe prestatie is. Misschien moet u dáár wel naar op zoek in Essen.

Tot morgen!

Dominique