Spiel 2009 Vorschau: Teil Funfundzwanzig

Jambo, Die Zweite Erweiterung (12spiel.de)

Jambo is goed. De eerste uitbreiding ook maar er komt nogal wat gesorteer kijken bij het voorspel en daar heb ik het niet zo voor. Er is geen groter genot bij een uitbreiding dan ze helemaal, zonder gefriemel vooraf, in het basisspel te knallen. Neem nu de uitbreiding van San Juan bijvoorbeeld. Wat een genot! Kaarten uit de folie, dat hele zootje mengen met de kaarten van het basisspel et on commence. Simpel. En dat alles zonder de balans uit het spel te halen. En dan nog alles laten passen in de oorspronkelijke doos ook. Petje af. Dát, beste medespeler, noem ik een uitbreiding.

Jambo, de tweede uitbreiding, probeert dat ook. Geen gedoe dus, mengen die handel en starten maar. Ik hoop dat het lukt. Voor mezelf en voor Jambo. En voor QWG, die zich over de Nederlandstalige versie heeft ontfermd.

Tot morgen!

Dominique