Spiel 2009 Vorschau: Teil Vierundzwanzig

Modern Society (Tuonela Games)

Omdat ik nogal lui ben citeer ik even uit mijn voorbeschouwing van Spiel 2008:

“Het thema? Hou u vast, medespelers, u die zich aan de speltafel voornamelijk ophoudt in het verleden. Het thema is “Het Heden”. Enkele subthema’s die in dit spel worden aangesneden zijn – hou u nog maar eens vast – feminisme, gelijkheid, biologisch voedsel, de oorlog in Irak, mensenrechten en martelingen, jongerencultuur, vrouwelijke priesters en als die van Tuonela het écht hard willen spelen: de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde! Vrouwelijke priesters, feminisme, biologisch voedsel? Geef toe, dit komen we niet vaak tegen op de speltafel. Daarom alleen al is dit meer dan een vermelding waard. In dit spel proberen we de wereld van het belang van ons gedachtengoed te overtuigen en als het even kan het nog te implementeren ook. Kaartgestuurd, dus combo’s mogelijk en a lot of tabletalk. Hier ga ik achteraan!”

Ik ben nog steeds even enthousiast.

Vijf jaar in the making en zou nu eindelijk de trap naar het podium komen afgewandeld. In stijl, als je het mij vraagt. Een spel des levens. Ik volg dit kaartspel al een hele tijd even intensief als een spoorzoeker gebroken twijgjes, en op basis van de gegevens die mij nu ter beschikking staan zou het wel eens kunnen dat dit één van mijn weinige aankopen op Spiel zal zijn. Mogelijk zelfs de enige.

Een kaartspel met de allure van een bordspel, daar valt wat voor te zeggen. Die komen namelijk niet veel voor. Verräter en Meuterer schieten mij nu te binnen in die categorie, en ook het voortreffelijke en schandalig miskende Masquerade. Mijns inziens kan Modern Society binnenkort aan dit rijtje worden toegevoegd.

Ik speel de digitale versie van Modern Society nu al enkele maanden en ik ben daar zeer tevreden over. Ik vermoed dat de kartonnen versie mij evenveel plezier gaat opleveren.

Tot morgen!

Dominique

Een gedachte over “Spiel 2009 Vorschau: Teil Vierundzwanzig

Reacties zijn gesloten.