Spiel 2009 Vorschau: Teil Einundzwanzig

Dominion Seaside (Rio Grande Games / Hans Im Glück)

Uitbreidingen, uitbreidingen, uitbreidingen. Beste medespeler, ik heb mij voorgenomen vanaf heden het merendeel van de uitbreidingen te laten voor wat ze zijn. Ik ga me houden aan het nobele ambacht van het beoefenen van “het spelen van basisspellen”. Het sop van een uitbreiding is dikwijls de kool niet waard. Toch, een aantal spelers onder u – het slag dat aanschuivers aan de stand van Lookout Games in het decor duwt om toch maar aan dat animeeples-zakje te komen – heeft, buiten het uitbreiden van een gezin, ook de behoefte zijn of haar spellen van kleintjes te voorzien.

Zij zouden bijvoorbeeld kunnen overwegen om de Dominion Seaside uitbreiding aan de lading van hun voor Essen gehuurde vrachtwagen toe te voegen.

Niet apart speelbaar, dit. Je moet het combineren met het basisspel of Intrigue. Hou daar rekening mee als u in Essen op zoek gaat.

De Dominiontrein, hij is vertrokken. Het is wel een boemeltreintje maar het zou zonde zijn om onderweg een stationnetje te missen. Dominion Intrigue was al zeer de moeite, neem deze dus ook maar mee.

Al blijf ik me toch een beetje zorgen maken over de impact van de geldstrategie..

Tot morgen!

Dominique

2 gedachtes over “Spiel 2009 Vorschau: Teil Einundzwanzig

 1. Hallo Dominique,

  vraagje;

  Ik heb de nederlandse versie van Dominion. Zijn de engelstalige uitbreidingen te combineren met de nederlandstalige versie?

  Groeten
  David

  Like

 2. David,

  Ik heb er zelf geen ervaringen mee maar ik zie niet in waarom het niet zou kunnen. Je zult alleen bij het lezen een beetje moeten wisselen tussen Nederlands en Engels.

  Like

Reacties zijn gesloten.