Spiel 2009 Vorschau: Teil Zwanzig

Roma II – Revolte In Rom II (Queen Games / Mayfair Games)

Stefan Feld stelt zijn Roma II-ejaculatie steeds weer uit. Kijk, een voorspel is leuk, maar het wordt wel irritant (en pijnlijk) als de uiteindelijke liefdesdaad achterwege blijft. Nog even en we zijn allemaal weg, Stefan, en dan zit je daar bovenop je stapel genegeerde Roma II-exemplaren.

Maar filmpjes op Cliquenabend lijken nu toch op een nakende geboorte te wijzen. Dat mag ook wel, na zo’n ezelsdracht.

Zelfstandig speelbaar en mengbaar met zijn voorganger, dat klinkt veelbelovend. Wel weer wat tekst op de kaarten, wat mogelijk een aantal van ons zal doen passen of smachten naar een Engelstalige versie. Die komt er. Mayfair heeft dit ook aan de catalogus toegevoegd.

Maar de vraag is: gaan we hier nieuwe en frisse horizonten mee opsnuiven? Gaat dit ons verrassen? Gaat dit inslaan als een bom? Het antwoord is, zo vrees ik, neen. Ik denk dat je aan Revolt Im Rom al genoeg hebt.

Misschien maar best gewoon wachten op het goedkoop geprijsde bundeltje volgend jaar.

Tot morgen!

Dominique