Spiel 2009 Vorschau: Teil Neunzehn

Carpathes (Try Editions)

Een kaartspel over vampiers. Een volle tank in vampierland bevat 100 dosissen bloed. En in dit bleke universum is bloed het ruilmiddel bij uitstek. Andere spelers onder je invloed krijgen moet je hier, dan word je Meester Der Vampiers. Klinkt leuk, maar voorlopig alleen Franstalig en ik vermoed wel wat tekst op de kaarten, wat onmiddellijk een aantal onder ons zal afschrikken. Franstalige vampiers lijken me trouwens sowieso doetjes. Doen in dit spel kost bloed en dus kracht en minder kracht betekent begerige blikken van je tegenspelers in jouw richting. Want de zwakkeren zijn het makkelijkst aan te pakken, nietwaar?

Van de teasers op Youtube worden we ook niet veel wijzer, al lijken ze in teaser 1 zonder toestemming een afbeelding van mijn eigen torso te hebben gebruikt. Mooi en verleidelijk artwork op de kaarten dus, dat wel, maar onderaan zien we toch nog veel vrije ruimte voor Franstalige actiebeschrijvingen.

Mogelijk zelfs niet klaar voor Essen, dus afwachten en opvolgen.

Tot morgen!

Dominique