Spiel 2009 Vorschau: Teil Sechzehn

Macao (Alea)

Stefan Feld. Ik ben de man zeer genegen. Omwille van Notre Dame en Revolt Im Rom. Maar ik ben wel een beetje angstig want “Macoa is een handels- en ontwikkelingsspel waarbij zes karakters een belangrijke rol spelen.” Waar heb ik zoiets nog gehoord? Kijk, ik handel nú al dagelijks. Aan de benzinepomp, bij de bakker, bij de krantenboer, in de supermarkt en soms durf ik al eens een tweedehands spel te verkopen. Moet dat dan ook nog eens allemaal worden overgedaan op een speeltafel? Zou het eens geen idee zijn om een spel te concipiëren rond het thema “Hoe hou ik met drie opgroeiende (tiener)dochters mijn budget binnen aanvaardbare perken?” Ik holde onmiddellijk naar de dichtstbijzijnde spellenwinkel.

Maar ik moet toegeven dat ik na het bekijken van de introductievideo’s op Cliquenabend – bedankt voor de tip, Maarten – toch geïnteresseerd ben geraakt. Dat van die zes karakters, daar vind ik in de video niets van terug, maar wat meneer Feld enthousiast demonstreert heeft me wel gecharmeerd. Dit zou me wel eens kunnen liggen. Lekker veel kaarten met combomogelijkheden, daar mag men mij altijd voor wakker komen maken.

Misschien een ietsiepietsie té, maar ik ga er toch eens naar kijken in Essen.

Tot morgen!

Dominique

2 gedachtes over “Spiel 2009 Vorschau: Teil Sechzehn

  1. Vertaalfoutje? De zes karakters zijn wel zes dobbelstenen… De zes karakters vind je daarentegen wel terug in Opera van Hans van Tol :).

    Like

  2. Stefan Feld is (ook) mijn huisfavoriet en bijgevolg kijk ik enorm uit naar zijn nieuwe Alea. De video’s op cliquenabend.de hebben dat verlangen nog vergroot. Als de verwachtingen nu maar niet te hooggespannen zijn …

    Like

Reacties zijn gesloten.