Spiel 2009 Vorschau: Teil Zehn

Alcazar (Kosmos)

Big Boss in een nieuwe jas. En vooral van Big naar Little wat Money betreft. Big Boss veranderde tot nu regelmatig voor veel geld van eigenaar. Ik ben benieuwd of dat na Alcazar nog zal kunnen, al blijft de originele versie qua thema, het speltechnisch gegeven en vooral het doosconcept (dat schuifje!) ongeëvenaard. Daar zal de “diepe” doos van Kosmos, waar blijkbaar iedereen geil als boter voor wegzwijmelt, niks aan veranderen.

Ik vraag me ook af of het “bouwspoor”, net als in de originele editie, een beetje dieper ligt in het spelbord. Dat voorkwam verschuiven van de bouwstenen en bleek echt wel handig. Hopelijk hebben ze die functionaliteit ook meegenomen naar de nieuwe editie.

Gezien op foto: de bruggetjes die bouwsels met elkaar kunnen verbinden en deel uitmaken van een variant, waarschijnlijk iets voor gevorderden. Dat gemorrel met varianten had Wolfgang zich gerust mogen besparen want de basisregels bieden meer dan voldoende spelplezier.

Naar mijn bescheiden mening was Big Boss ook beter en minder droog dan Acquire, als u dat als richtinggevend beschouwt.

Advies: hebt u Big Boss niet: toeslaan! Hebt u Big Boss wél: overslaan!

Tot morgen!

Dominique

Een gedachte over “Spiel 2009 Vorschau: Teil Zehn

  1. Als Acquire de standaard is, laat ik verstek gaan, ben ik bang. Zowiezo ben ik erg bang voor opgewarmde pre-1995 titels; het zijn meestal compleet andere en vaak veel eenvoudiger spellen dan wat ik tegenwoordig gewend ben.

    Like

Reacties zijn gesloten.