Spiel 2009 Vorschau: Teil Elf

A Brief History Of The World (Ragnar Brothers / Spiral Galaxy Games)

De Ragnar Brothers. Ik blijf het, omwille van de naam alleen al, hele toffe gozers vinden. Mensen spellen laten spelen op een tafellaken als spelbord, je moet er maar opkomen. Heel tof vond ik indertijd ook hun “History Of The World”. Maar het had een paar weerhaken. Kleine weliswaar, maar ze trokken toch tijdens het spelen. De speelduur was een beetje aan de lange kant, uw legers moesten met een elektronenmicroscoop worden uitgesorteerd en er was een “runaway leader” syndroom van hier tot ginder (tot op het einde van de wereld zeg maar).

Volgens beide heren werden deze problemen in de nieuwe versie deskundig opgelost. Over de kortere speelduur heb ik mijn twijfels aangezien u met het uitspreken van de nieuwe titel al meer tijd moet uittrekken dan bij de vorige editie, maar dat epochje minder kan misschien toch wel een verschil maken. Maar 30 tot 40 minuten per speler? Ik moet het nog zien.

Als de broertjes erin zijn geslaagd alle weerhaken met chirurgische precisie te verwijderen mag u gerust overwegen deze in huis te halen.

Tot morgen!

Dominique