Spiel 2009 Vorschau: Teil Sieben

Middle Earth Quest (Fantasy Flight Games)

Al verschenen en nogal zwaar, dus best in Essen eens nader bekijken. Heel verleidelijk omwille van mijn affiniteit met Tolkien en zijn verzinsels maar ook met enige omzichtigheid te benaderen vanwege de snelgroeiende lawine van regelvragen op BGG, mogelijk een logisch gevolg van een regelwerk van veertig nogal groot uitgevallen pagina’s. Ligt nog maar pas op tafel en schreeuwt naar het schijnt al om uitbreidingen, wat erop zou kunnen wijzen dat de basis bewust sober gehouden is. Opmerkingen als “onaf” doen dan ook het ergste vermoeden. Het spelbord is naar verluidt, ondanks zijn grootte, nogal aan de onduidelijke kant en als het eindspel zich ontvouwt als een alles of niets gevecht tussen de protagonisten, Sauron op kop, wordt dat nogal eens omschreven met de term “anticlimax”. De bijgeleverde miniaturen lijden naar het schijnt ook aan een of andere vorm van osteoporose want in elke doos zit er wel eentje met gebroken ledematen.

Wel interessant: de helden die coöperatief moeten en Sauron die op z’n eentje onwaarschijnlijk slecht mag zijn.

Blijft in het vizier, maar de trekker overhalen is zeker nog niet aan de orde.

Tot morgen!

Dominique

Een gedachte over “Spiel 2009 Vorschau: Teil Sieben

  1. Reeds gespeeld (met 3) en goed meegevallen. De speler Sauron heeft er wel een kluif aan. Het principe om dezelfde deck (/hand van) kaarten te gebruiken voor verplaatsing, leven, aanval en verdediging vond ik goed uitgewerkt.
    De miniaturen zijn van een heel harde plastic waardoor deze mooie fijne details hebben maar het nadeel is dat fijne uitsteeksels ook gemakkelijker kunnen afbreken (ipv plooien). Onze doos was gelukkig gevrijwaard van invaliden, nu het nog zo houden…

    Like

Reacties zijn gesloten.