Spiel 2009 Vorschau: Teil Zechs

Arcana (Alderac Entertainment Group)

Het zat er dik aan te komen. The Invasion Of The Clones Of Dominion. En dat terwijl Dominion zelf ook al aan een schier eindeloze reeks kloonactiviteiten is begonnen. Maar het is wat het is. Ik moet trouwens toegeven dat het voortreffelijke Arctic Scavengers (Driftwood Games) mij als uitvloeisel van dit ambacht zeer aangenaam heeft verrast, misschien zelfs aangenamer dan Dominion zelf. Of Arcana dezelfde weg opgaat valt nog te bezien want er bereikten mij enkele tijdingen die aanmanen tot enige voorzichtigheid. Dat er, buiten de weelderige verschijningsvorm, maar weinig vlees aan het speltechnisch skelet hangt bijvoorbeeld. En dat degene die tijdens de beginfase van het spel aan de winnende hand is en de uiteindelijke winnaar meestal één en dezelfde persoon zijn, wat betekent dat als u dat niet bent u uw tijd eigenlijk zit te verdoen. Dat verontrust mij een beetje. Men heeft mij echter geleerd dat een nooit verontrust mens zich stierlijk verveelt. Laten we ons daar dan maar even aan vasthouden.

Tot morgen!

Dominique

Een gedachte over “Spiel 2009 Vorschau: Teil Zechs

  1. Deze uitgeverij kende ik enkele weken geleden nog niet, tot de canonical list van Essen verscheen op BGG. Ze brengen blijkbaar een hele hoop spellen mee naar Duitsland. Monkey lab, Abandon ship en the Adventurers onder andere komen er ook bij. Vooral Abandon ship lijkt me een leuk tussendoortje. The Adventurers zien er erg leuk uit, maar hebben dan weer weinig om het lijf als ik de spelregels er op na sla.

    Like

Reacties zijn gesloten.