Spiel 2009 Vorschau: Teil Vier

Carson City (QWG)

Een Belgische auteur, laten we dus maar even chauvinistisch wezen en hiervan melding maken..

Maar Belg of niet, westernthema’s spreken mij niet echt aan. Ik heb het eerder voor underdogs, niet voor Marlboroachtige sujetten op een paard die een beetje afwezig starend in de verte macho zitten wezen.

Ik hoor ook onheilstijdingen. Onheilstijdingen die melding maken van een erg hoog Caylusgehalte. En dat is echt het laatste wat in een van stof en cowboys vergeven Texaans dorp dient te verschijnen. Wat hoort daar dan wel? Saloongevechten, schietpartijen, stampedes, doodgravers, bank- en treinovervallen, lynchpartijen, vuurwatergekke indianen, dynamietstaven die afgaan, veedieven, saloonhoertjes en de cavalerie van de blauwen. Kortom, alles wat al in het voortreffelijke Lawless zit.

Uiteraard heeft het woordje Caylus op de hardcore speler een effect dat te vergelijken is met wat mijn reactie zou zijn op het zinnetje “Mag ik nu jouw polsstok ook eens zien?”, uitgesproken door Yelena Isibayeva.

Dit gaat dus verkopen.

De niet hardcore speler adviseer ik mijn allerbelangrijkste gouden raad, die ik bewaar voor 16 oktober, goed na te lezen. “Als mijnwerkers in de mijn, de redding moet al bezig zijn”, zingt Herman Van Veen in zijn prachtige werkstuk “Signalen”. Heb dus vertrouwen, beste medespeler, er is hulp onderweg.

Tot morgen!

Dominique

Een gedachte over “Spiel 2009 Vorschau: Teil Vier

  1. Het “Caylus” gehalte van deze titel valt erg mee.
    Buiten “worker placement”… geen blokjes verzamelen, geen spelers die opties blokkeren of eindeloos rekenen, maar “Hee, ga jij daar staan, dan zal ik jou daar zo dadelijk eens vanaf schieten.” Dus wél interactie en wél plezier aan de tafel en een thema dat werkt. (al is het niet het “wilde” westen… maar een mens wil ook wel eens wat anders).

    Like

Reacties zijn gesloten.