Spiel 2009 Vorschau: Teil Zwei

Colonia (Queen Games)

Laten we ons overzicht rustig verderzetten met een spel waarover we praktisch geen informatie hebben, maar er wel gegarandeerd zal zijn.

Dan hoef ik minder te schrijven.

Het spel heet Colonia, de uitgever heet Queen Games en de auteurs heten Dirk en Barbara Henn, mogelijk familie van elkaar.

Wat weten we nog? Colonia is voor de hardcore spelers onder ons, zij die zich zo graag “de echten” noemen. Ik noem ze, naar analogie met de nu nog voortreffelijke tv-serie Lost, “The Others.” The Others duiden de stand van Queen nu al best aan op hun grondplannetje.

Wat we nog weten is dat het een erg mooi spel is dat in een grote doos zal zitten – formaat Shogun – en dat die doos een aanzienlijke hoeveelheid houten onderdelen bevat. The Others, zelf ook meestal behorend tot een hogere gewichtsklasse omwille van het veelvuldig zittend spelen en daardoor kortademig, zorgen dus best voor extra dragers of een trolley. Want zoals we later zullen zien gaan zij nóg het een en ander richting gezellige huiskamer moeten dragen.

Queen doet zijn reputatie van geheimhouder van zijn Spiel-catalogus weer alle eer aan. Niet teveel prijsgeven denkt men daar, want speculeren levert uiteindelijk meer gepraat op dan weten. Het lucratieve van wandelgangen, dat hebben ze goed bekeken bij Queen. Het gevolg zal zijn dat de Queen-stand weer druk bezocht zal worden, al is het maar uit nieuwsgierigheid. En als een aantal van die nieuwsgierigen ook financieel overstag gaat is dat voor Queen mooi meegenomen.

Voor de veelspeler dus. En voor de niet-veelspelers mogelijk een verademing na het figuurlijk toch wel wat te licht uitgevallen en teleurstellende Montego Bay.

Tot morgen!

Dominique

4 gedachtes over “Spiel 2009 Vorschau: Teil Zwei

  1. Volgens mij slaan de woorden ‘Dirk Henn’ en ‘voor de hardcore speler’ nimmer op hetzelfde spel. En is het wel een helemaal nieuw spel? Met Henn weet je dat namelijk maar nooit.

    Like

  2. Het is een nieuw spel.

    Queen noemt dit graag een gamers-game. Het is in ieder geval zwaarder dan Montago Bay of Thief from Bagdad.
    De complexiteit is volgens mij vergelijkbaar met bijv. Stone Age / Stenen tijdperk.

    Like

Reacties zijn gesloten.