De “De Tafel Plakt!” Awards 2008: deel 13

Kleverigste kaarten van het jaar

Er gaan er drie met de prijs lopen in 2008: Middle Kingdom (Z-Man Games), A Touch Of Evil (Flying Frog Productions) en Genji (Z-Man Games). Twee dus van Z-Man Games, een ietwat verontrustende ontwikkeling. Een kaart van Middle Kingdom was zo gehecht aan haar buurtje dat ze bij het – voorzichtig, u kent mij – uit elkaar halen aan de rugkant werd beschadigd. En in een spel waarbij een gedekte trekstapel een basis vormt voor het spelplezier is dat toch een beetje jammer. De kaarten van Genji hebben de scheiding van hun soortgenoten overleefd maar tijdens het proces was de spanning toch te snijden. En spanning snijden doe ik toch liever tijdens het spelen dan bij de voorbereiding. Handvaardigheid, beste medespeler, het is een eigenschap die meer en meer van ons gevraagd wordt. Maar daar kom ik nog op terug in een volgende bijdrage.

Tot morgen!

Dominique

2 gedachtes over “De “De Tafel Plakt!” Awards 2008: deel 13

  1. Vind je het gek dat die kaarten kleven? De tafel plakt nota bene ook al!

    Ik ben blij dat ik je een keer in levende lijve heb ontmoet en dus weet dat je een – alles behalve kleffe – internationaal befaamde missenverslinder bent. Een mens zou bijna gaan twijfelen.

    Like

  2. Niets is zo hatelijk als van die kaarten, verpakt in een folie die tegen de kaarten lijkt geplakt. Je moet al een mes gaan gebruiken om dat open te krijgen en met wat geluk steek je niet dwars door de eerste twee à drie kaarten. Blijkbaar hebben vooral Amerikaanse uitgeverijen het systeem van de iets lossere plastic niet ontdekt, zo ééntje met een mooi gouden draadje door.

    Like

Reacties zijn gesloten.