De “De Tafel Plakt!” Awards 2008: deel 5

Spelbesmetting van het jaar

“Hab und Gut ist selden gut”, zei mijn moeder vroeger altijd. In 2008 is gebleken dat ze dwaalde.

Er zijn spellen die u bijten vanaf het moment dat u ze voor de eerste keer speelt. Die u bekruipen als een virus waar u niet meer van af geraakt. Tenzij u het enige juiste tegengif krijgt toegediend: een aankoop.

Hab & Gut (Winning Moves) is er zo eentje. Werd daags na de eerste kennismaking door mijn medespelers onmiddellijk aangekocht. De kritische blik waarmee zij naar het spellenlandschap kijken in acht genomen wil dat het een en ander zeggen. Hab & Gut pakte ze bij hun lurven, schudde ze een paar keer grondig door elkaar en liet hen vervolgens achter met een onbedwingbaar verlangen naar meer. Mij ook trouwens.

Een van de – hier verder niet echt toe doende – typische kenmerken van dit spel is dat het schreeuwt om een ronde tafel. Bent u in vaste loondienst bij Koning Arthur is dit dus echt iets voor u. Beschikt u over zo’n meubelstuk kunt u er eindelijk een spel opleggen dat ze op functioneel vlak eindelijk volledig tot haar recht laat komen. Hebt u er geen garandeer ik u dat u zult overwegen om er eentje aan te schaffen. En zo profiteert ook de meubelindustrie ook een beetje mee van de ontwikkelingen in spellenland.

Tot morgen!

Dominique

Een gedachte over “De “De Tafel Plakt!” Awards 2008: deel 5

  1. Dit spel is ook bij ons warm onthaald. Het heeft gewoon iets leuks. Het zit tof in elkaar, is een echte winning move, d.w.z. weinig regels, vlotte gameplay. Je kan eens op de beurs spelen zonder je geld te verliezen zeg maar.

    Like

Reacties zijn gesloten.