De “De Tafel Plakt!” Awards 2008: deel 4

Onoverzichtelijkste spelbord van het jaar

The Princes of Machu Picchu (PD-Games/Rio Grande Games). De kat die haar jongen op dat bord terugvindt wordt onmiddellijk door mij geadopteerd om mij te helpen al mijn verloren spelonderdelen te recupereren. Ik heb even naar een sessie staan kijken op Spel 2008 in Broechem en die paar seconden leverden mij al quasi onmiddellijk schele hoofdpijn op. Spelers die lijden aan migraine blijven dan ook best uit de buurt als dit op tafel ligt. Je vraagt je af welke fenomenen aan de basis liggen van deze vergissing. Werd de vormgeving uitbesteed aan een glasraamontwerper? Kan het zijn dat er alcohol bij het tekenproces betrokken was? Of drugs? Een gebroken hart misschien, want dat laat een mens ook alle hoeken van de tekentafel zien. Of wou de ontwerper misschien gewoon wraak nemen op de spelende medemens omwille van een onverwerkt jeugdtrauma (iets met Risk bijvoorbeeld)? We zullen het nooit weten. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik over het spel zelf geen mening kan geven omwille van nog niet gespeeld. En ik vrees dat die “nog niet” wel eens zou kunnen transformeren in een “nooit” omwille van de visuele kakofonie die vóór het spelen op tafel dient te worden uitgespreid. Anderhalf uur aan de slag op zo’n ondergrond, daar zie ik zó tegenop.

Tot morgen!

Dominique

Een gedachte over “De “De Tafel Plakt!” Awards 2008: deel 4

  1. Toegegeven, het spelbord had wat soberder gemogen, maar tijdens het spel is het niet zo’n hinderpaal als je zou verwachten. Uiteindelijk doet het hele spelbord slechts dienst als een grote “rondel” en aflegplaats voor van alles en nog wat.

    Like

Reacties zijn gesloten.