De “De Tafel Plakt!” Awards 2008: deel 2

2009. We zijn de deur er naartoe al doorgestapt maar ik wil u, beste medespeler en –speelster en ook een beetje mezelf, tussen twee awards in toch het volgende toewensen: Wees Er Gewoon. Op stoelen, aan tafels, in zaaltjes, in huiskamers, op beurzen, op terrassen, aan stranden, in vliegtuigen, op ferryboten, in mobilhomes, in caravans, in bedden, op de grond, in winkels, in nullen en eentjes, noem maar op. Wees er gewoon en speel alsof uw leven ervan afhangt. En speel vooral om te beleven, niet om persé de beste te willen zijn. Ego, weet u wel. En vooral, zoals Jason Mraz het muzikaal zo mooi verwoordt: “Live high, live mighty, live righteously, takin’ it easy.” Hou u daaraan en het komt allemaal dik in orde.

En nu is het tijd om de geit weer wat aan te porren.

Spel-cd van het jaar

Nee hoor, niet die van Space Alert, al verdienen diens loeiende sirenes ontegensprekelijk een eervolle vermelding. Nee, de prijs gaat naar “A Touch Of Evil, The Supernatural Game” (Flying Frog Productions). Geef toe, een schijfje waarop je plots een niet nader genoemd manspersoon met angstaanjagende stem “Murder! Murder!” hoort schreeuwen is toch een hebbeding dat je niet in een doorsnee spellendoos terugvindt. Het werkstuk werd gecomponeerd door – hou u vast – Mary Beth Magallanes en door haar dan ook maar in één ruk door ingespeeld op haar eigenste huis-, tuin- en keuken synthesizer. Het soort synthesizer dat u in het eerste het beste Kruidvatfiliaal kunt kopen. Maar het heeft iets. Het eigenaardige van die CD is dat de muziek op een nogal rustige on-evilachtige wijze voortkabbelt. Het soort kabbelen waarbij je denkt: “dit gaat met Kerst in de lader”. Tot het “Murder! Murder!”-moment. Dan ga je van het schrikken wel even de lucht in. Om daarna weer rustig in te dommelen. Eén track verdient onze bijzondere aandacht: nummertje 13, Katrina. De afsluiter. De vrouw aan wie dit lied is gewijd komen we later in dit jaaroverzicht immers nog tegen. Met veel plezier zelfs!

Tot morgen!

Dominique