De “De Tafel Plakt!” Awards 2008

Hier zijn we weer met de belangrijkste prijzen van het jaar in spellenland. Naar goede gewoonte zullen hier spellen die er anders nooit in zouden slagen zelfs maar een vermelding in een of ander anaal in de wacht te slepen toch in het licht der schijnwerpers worden geschopt. We wijken hier dus enigszins af van de klassieke jaaroverzichten die we rond deze tijd in onze maag gespietst krijgen, maar het is zo en niet anders. Als u echter goed tussen de lijnen leest zult u ongetwijfeld snel weten voor welk hoopje karton, hout, papier en plastic u uw portefeuille gerust eens mag opentrekken.

Er worden ook enkele prijzen uitgereikt in categorieën die niets met spellen te maken hebben maar aan gebeurtenissen of ervaringen die mijn gestrompel op deze aardbol even konden opwaarderen tot stappen of zelfs rennen. De wereld mag dat weten.

We doen het in afleveringen. Tot het einde van de maand januari (2009) elke dag minstens een bijdrage. U zult trouwens merken dat bepaalde spellen meerdere prijzen in de wacht slepen. Waarom niet trouwens? Moesten blogschrijvers prijzen kunnen winnen kwam ik ook in de categorieën gespierd, knap, charmant, schattig, ontzettend slim, uitermate evenwichtig en onweerstaanbaar als laureaat uit de bus hoor.

En we zijn vertrokken.

Beroerdste spellendoos van het jaar

Cambria van Vainglorious Games. Alleen er naar kijken levert al deukjes op. Als je dit bestelt krijg je trouwens vooraf een hele lading verontschuldigingen van de leverancier dat ze “er echt niets aan kunnen doen”. Met “er” wordt bedoeld: de beschadigingen die de speldoos gegarandeerd gaat oplopen tijdens het transport, ondanks de inpakprocedure als betrof het de originele versie van de Mona Lisa. Positief: eindelijk eens een keiharde garantie waar geen speld tussen te krijgen is. Want de verkopers maken hun belofte helemaal waar. U krijgt het immers zonder enig probleem beschadigd en wel in uw postvak IN.

Tot morgen!

Dominique

8 gedachtes over “De “De Tafel Plakt!” Awards 2008

 1. Leuk opzet, mijn “Feeds” gaan dus elke dag roodgloeiend staan.
  Ik kijk er naar uit!!

  Like

 2. Ideeën hebben we genoeg maar het uitvoeren da is wa anders. Maar ik heb je als startpagina staan dus doe gerust voort. Mss nog een categorie toevoegen : de beroerste uitbreiding of slechtste spin-off boardgame van het jaar. ‘We zullen carcassonne Mayflower’ zelf uitbrengen voor onze concurrentie dit doet!

  Like

 3. Fastguy, misschien is er voor u een gouden toekomst weggelegd in de wondere wereld van de waarzeggerij. De beroerdste uitbreiding werd inderdaad weerhouden. De keuze – het moet gezegd – was niet moeilijk. En dus mogelijk ook geen verrassing. Maar voor we zover zijn passeren nog een paar andere kleppers de revue!

  Like

 4. Kris,

  Roodgloeiendheid mag binnenkort geen probleem meer zijn. Ik las vandaag in De Morgen dat men op de elektronicabeurs in Las Vegas een computerkast heeft gepresenteerd die een uitslaande brand zonder problemen kan doorstaan. Kwestie dat al dat pronografische beeldmateriaal van de modale thuisgebruiker niet verloren gaat.
  Nog even volhouden dus.

  Like

 5. Jan,

  Er zijn ergere dingen dan anderhalve maand zonder leesvoer zitten hoor. Anderhalve maand zonder spelgelegendheid zitten bijvoorbeeld. Dringend tijd om weer eens af te spreken dus.
  Als jij de Jan bent die ik denk dat jij bent tenminste.

  Like

 6. Ook van hieruit luid gejuich om de terugkeer der spellen(be)schrijfels. Ben nog steeds niet in Diest geraakt en ben je blijkbaar ook misgelopen op spel 2008, maar ’t zal er nog wel eens van komen zeker ? Een spellig nieuwejaar voor allen !!

  Like

 7. Els,

  Diest en ik, wij lopen niet weg hoor. En ook Spel 2009 gaat naar het schijnt gewoon door op dezelfde locatie. Die drie factoren verhogen de kans op een potentiële ontmoeting aanzienlijk. Laten we er dus maar van uitgaan dan 2009 het jaar van de nadere kennismaking wordt. Ik hou je wel op de hoogte van onze verdere spelplannen.
  Ook van hieruit een spelrijk jaar toegewenst!

  Like

Reacties zijn gesloten.