U komt, u ziet, u voorspelt en wint!

 

U moet steeds weer moeite moeten doen om op deze blog langs te komen en daar bewonder ik u voor. Daarom wordt u nu ook beloond. U mag meedoen aan de “De Tafel Plakt bestaat op 18 april 2008 1 jaar wedstrijd”. U kunt een mooie prijs winnen. U mag “mooi” en “prijs” letterlijk nemen. U kunt immers het spel, “Ticket To Ride: Nordic Countries” (Days of Wonder) winnen. Alleen verschenen in het Hoge Noorden, waar kerstmannetjes wonen die met ware doodsverachting vlak voor aanstormende locomotieven staan te wuiven en waar men, in tegenstelling tot ondergetekende, alleen maar witte sneeuw ziet. U speelt met kaartjes met ondergesneeuwde treinwagonnetjes op en, net zoals in alle Ticket To Ride spellen probeert u te winnen door steden met elkaar te verbinden en daarmee punten te scoren. Deze steden bevinden zich in Denemarken, Zweden, Finland en Noorwegen. Het spel is voor twee tot drie spelers. De eenzamen en de grote gezinnen vallen uit de boot, ik weet het, maar het spel staat ook gewoon mooi op de schoorsteenmantel. De mensen zonder schoorsteenmantel vallen dan uit de boot, ik weet het, maar je kunt de stevige doos ook gebruiken als opstapje als u iets uit uw hoge keukenkast wilt nemen. Bent u een smurf of heet u Plop en hebt u geen hoge keukenkast dan kunt u ook gewoon in de doos gaan wonen.

Hoe win je nu dit genot om naar te kijken en mee te spelen? U moet twee dingen doen. Ten eerste voorspelt u op welke plaats (ranking) dit spel op 18/04/2008 om middernacht (de nacht van 17 op 18 april) op Boardgamegeek zal staan: http://www.boardgamegeek.com/ Momenteel staat het op 601. Zeker niet slecht. U krijgt dus als u wint nog een goed spel ook.

Ten tweede krijgt u nog een schiftingsvraag: u moet mij kunnen zeggen, op de kop of bij benadering, hoeveel deelnemers er aan deze prijsvraag gaan deelnemen. Uiteraard is deze vraag pas van belang indien er meerdere deelnemers de eerste vraag juist beantwoorden of er even dicht bij zitten. Ik heb maar één Ticket To Ride: Nordic Countries, vandaar.

U mailt uw antwoorden naar dominique.cortens@telenet.be en u vermeldt uw naam en adres (voor de verzending of levering als u niet te ver woont). Eén inzending per persoon.

Indien ook de schiftingsvraag een gelijke stand oplevert wordt de winnaar door de onschuldige hand van mijn jongste dochter, Ruth, uit de afgeprinte stapel mails getrokken.

U kunt deelnemen aan deze wedstrijd vanaf het posten van deze bijdrage tot 29/02/2008 om middernacht.

Voor de nieuwsgierigen onder ons even de link naar het spel op  Boardgamegeek: http://www.boardgamegeek.com/game/31627

De winnaar wordt met de nodige egards op vrijdag 18 april op deze blog bekend gemaakt.

Veel geluk! Ik zal het nodig hebben.

 

Dominique

 

2 gedachtes over “U komt, u ziet, u voorspelt en wint!

  1. Potverdikkie Dominique, dat is me het prijsje wel. Maar die vraag… Ik zal de koffiepads voorlopig eerst van hun dik ontdoen voor ik ze bij het vuil kieper.

    Like

  2. Hey Dominique, leuk initiatief. Mijn antwoord mag je in je mailbox verwachten.
    Trouwens, je bijzondere kijk op de bordspelwereld blijft boeien, ik kijk al uit naar het volgende stukje.

    Like

Reacties zijn gesloten.