De ‘De Tafel Plakt!’ Awards 2013: deel 15

Illegale zet van het jaar

Ik had deze prijs liever niet uitgereikt maar als men mij uitdaagt ben ik niet meer te houden, ook als ik mezelf daarbij compromitteer.  

Tijdens het vederlichte, maar toch verrassend leuke spelletje Hike op 30 december – valreperiger kan een award niet zijn – speelde ik met veel vertoon de kaart ‘Litter’ uit. Deze kaart, beste medespeler, draagt de mededeling: ‘Litter can never be played.” Een mededeling die ik tijdens het uitspelen met bombastische stem debiteerde.

Als schaamlapje wil ik aanvoeren dat ik ervan uitging dat door het uitspelen van deze kaart toekomstige Litterkaarten niet meer konden worden uitgespeeld, waardoor ik mezelf verkeerdelijk een groot strategisch en tactisch vernuft toedichtte. Verkeerdelijk, zoals ik al aanhaalde, want er zit maar één kaart ‘Litter’in het spel.

Die dus niet mag worden uitgespeeld.

Aangezien met lege handen komen te zitten een van de grote doelstellingen in het spel is, heeft de speler die deze kaart op hand krijgt een groot probleem, een probleem met een grote L. De L van Litter, maar ook met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de L van Loser.

Tenzij een aardbeving hem uit de nood helpt.

Mijn tegenspelers kwamen niet meer bij van het lachen en daagden mij uit door me beleefd maar kordaat te wijzen op het bestaan van de ‘De Tafel Plakt!’ Awards.

Vandaar deze prijs.

Zelf had ik liever een andere award gehad – de meest op George Clooney lijkende bordspeler bijvoorbeeld – maar het heeft dus niet mogen zijn.

Mijn wraak volgt nog en die zal, mijzelf kennende, verschrikkelijk zoet zijn.

Weer een project erbij voor 2014.

Dominique


3 gedachtes over “De ‘De Tafel Plakt!’ Awards 2013: deel 15

 1. Hilarisch.
  Best award EVER!
  Die wil ik ook. 😀
  Ik kan me goed voorstellen hoe je je hebt gevoeld op dat moment. Als speluitlegger overkomt ons dat allemaal wel eens. Hoe schrijnender het geval was geweest als een ander de kaart had proberen uit te spelen. Dan had je zeer zeker het verwijt gekregen dat je DAT nooit hebt uitgelegd.

  Like

 2. Haha, die is goed zeg.
  Ik kijk (bijna) dagelijks op je site en kan er altijd van genieten. Blijf alsjeblieft dit soort stukjes schrijven.
  Jan

  Like

Reacties zijn gesloten.