In een gek pakje op zaterdagavond, de tafel binnen handbereik..

Elk jaar op Spiel heb je er eentje.

De luidruchtigste stand.

Dit jaar was dat die van Backspindle Games Ltd., in hal 1.

De luidruchtigheid ontsnapte uit de keelholte van spelers die de demotafels bevolkten waaraan het heerlijke dobbelspelletje ‘Luchador! Mexican Wrestling Dice’ werd gespeeld.

In dit dobbelspel voor 2 of 4 spelers waagt u zich aan de discipline Mexicaans worstelen. U gaat in duel met uw tegenspeler of met een duo als u het met z’n vieren speelt.

Op een klein spelbordje dobbelt u simultaan met uw tegenstander waarna u het resultaat tegen elkaar afweegt. Dobbelstenen die naast het spelbord terechtkomen worden niet meegenomen in die vergelijking. U scoort hopelijk hits en blokkers. Met deze laatste kunt u hits van uw tegenspeler blokkeren. De hits spreken voor zichzelf. Is uw tegenstander zodanig verzwakt dat zijn gezondheidstoestand de ‘pin zone’ op zijn karakterkaart heeft bereikt kunt u proberen hem aan de grond te houden als u pins hebt gegooid. Uw tegenstander krijgt dan drie tellen (worpen) waarin hij zich uit uw omknelling probeert te wurmen. Geen gezicht uiteraard met dat gekke pakje aan. Lukt dat niet is hij eraan voor de moeite en wint u.

U wint ook als de gezondheidsmeter van uw tegenstander of een teamlid van de tegenpartij het getal nul aangeeft.

Maar dat is nog niet alles.

Dobbelt u namelijk counters kunt u een hit van uw tegenstander omzetten in een hit voor jezelf. En dát, beste medespeler, is pas echt leuk.

Speciale dobbelstenen zorgen voor het bepalen van de sterkte en de aard van de hits – de aanwezigheid van tafels en ander meubilair in de ring blijkt de gewoonste zaak van de wereld – en als u echt zwaar wil uithalen moet u de speciale Luchador! dobbelsteen gooien die iets groter is dan de andere, er fantastisch uitziet en extreem lekker in de hand ligt. Uw tegenstander gaat niet weten wat hem overkomt. Of misschien wel, als hij net lang genoeg bij kennis blijft.

Als u in teams speelt kunt u uw maatje met een goedgemikte high five in uw plaats de ring in sturen. Als uw tegenstander hem niet bij zijn voetjes weer de ring in sleurt tenminste. Dubbele pech is dat want dan moet u weer aan de bak en dat met een dobbelsteen minder.

‘Luchador! Mexican Wrestling Dice’ is een heerlijk dobbelspelletje dat maar één doelstelling heeft: intens en pretentieloos amusement bieden. Uit eigen ervaring en aan de lachende spelersgezichten – gewonnen of niet – bij Backspindle Games Ltd. te zien slaagt het daar glansrijk in. Ik speelde het eerst tegen een dikke Duitser – zwaar verloren, maar plezier dat we hadden – en niet veel later met mijn beste vrienden. We hadden de grootste lol.

Na onze sessie heb ik een demotafel van Amerigo staan observeren. Het contrast kon niet groter zijn. Allemaal lange en verveelde gezichten en maar priegelen met al die fiches. Vanuit een demotafel in de verte kwam een overtuigende ‘yeeeeeaaaahhhh’ mij tegemoet gewaaid. Iemand vroeg van waar dat geluid kwam. Ik heb hem onmiddellijk voorverwezen. Later kwam ik hem weer tegen, met een exemplaar van ‘Luchador! Mexican Wrestling Dice’ onder de arm. Een slimme kerel.

Medespeler, een spel op Spiel dat mij Spiel gewoon kan doen vergeten verdient niet minder dan een aanbeveling.

Een heerlijk tussendoortje. Als het al bij een tussendoortje blijft.

Dominique

 

Luchador! Mexican Wrestling Dice

Backspindle Games Ltd., 2013

Mark Rivera

2 of 4 spelers vanaf 8 jaar

15 minuten

 

5 gedachtes over “In een gek pakje op zaterdagavond, de tafel binnen handbereik..

 1. Ik kan dit alleen maar bevestigen. Ineens kom je tot de ontdekking dat je met je armen in de lucht een yeeehaaaaaa aan het brullen bent. Terwijl je jezelf even afvraagt dat je niet overdrijft zie je aan de tafel ernaast iemand opveren met een oorlogskreet en weet je dat alleen het spel verantwoordelijk kan gehouden worden voor wat je lichaam ongewild onderneemt. Uren na het spelen voelde ik nog de drang om overwinningskreten door de hallen te laten weerklinken 🙂 Het leukste wat ik op Spiel gespeeld heb en dit is meteen één van mijn favoriete dobbelspellen. Puur pretentieloos spelplezier!

  Like

 2. Helemaal akkoord met deze analyse. Het spelletje kwam meteen mee naar onze club. Op hotel werd het ’s avonds al meerdere keren herhaald. En telkens met veel frustratie en veel ambiance.
  Heerlijk!

  Like

 3. Tja leuk verhaal, maar waar is het gekke pakje gebleven? Volgens mij staan er verkeerde titels boven niet bijpassende teksten?

  Like

 4. Een klein beetje moeite doen en tussen de lijntjes lezen, Joost. Dan kom je al een heel eind.

  Like

 5. Ik kon er niet mee lachen.. Ik had nog kracht genoeg over om onder de pin uit te raken, maar Dominique was zo aan het zweten dat mijn handen maar steeds weer weggleden. En daar lag ik dan.
  Heb het toch maar gekocht 🙂
  Hier gaan we ons nog mee amuseren!

  Like

Reacties zijn gesloten.