Spiel 2013: een vooruitblik (deel 54)

Tash-Kalar: Arena of Legends (Cranio Creations / IELLO / Z-Man Games / Czech Games Edition / Hobby Japan)

In Tash-Kalar: Arena of Legends, een kaartgestuurd bordspel voor 2 of 4 spelers, bent u een tovenaar die middels het gebruik van magie in een arena tovenaars-tegenstanders bestrijdt. Dat doet u door bloeddorstige wezens op te roepen die vervolgens die van uw tegenstrever te lijf gaan.

Dat oproepen kunt u enkel indien uw lagere wezens een bepaald patroon op het slagveld vormen. U moet dus vooraf goed plannen.

Na het uitvoeren van de speciale actie van het opgeroepen wezen verandert dat in een standbeeld dat u dan weer kunt gebruiken voor de patroonvorming bij uw volgende zet. Met een beetje geluk kunt u ze zelfs door het inzetten van andere wezens weer tot leven wekken. Met alle gevolgen van dien.

Als u uw tegenstander verslaat wint u. U kunt ook winnen door opdrachten van de Arenameesters tot een goed einde te brengen.

Reserveer alvast uw plaatsje in de wachtrij want:

Een conflictspel met eenvoudige regels en diepgang, gecondenseerd in een beklijvende 20 minuten? Zij die gaan sterven groeten u!

Drie facties en meerdere spelmodi zorgen voor veel afwisseling.

Spellen waarin een essentieel spelonderdeel het creëren van smeekbedes van uw tegenspelers is, daar zit u al jaren op te wachten.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van bovengenoemde uitgevers voorbij want:

Patronen vormen om sterkere wezens op te roepen? Is dat niet een beetje kinderachtig? Als u patronen wil vormen legt u gewoon Takenoko op tafel.

Uw ruimtelijk inzicht is beperkt en daardoor gaat u in dit spel altijd het onderspit delven.

U hebt het summum van een snel, kleinschalig conflictspel al lang in uw spellenkast staan. Het heet Summoner Wars en daar bent u nog jaren zoet mee.

Dominique