Spiel 2013: een vooruitblik (deel 53)

Vikings: Warriors of the North (REBEL.pl)

In ‘Vikings: Warriors of the North’, een kaartgestuurd bordspel voor 3 of 4 spelers, streeft u als trotse Vikingheld niet minder dan de heerschappij over uw Viking medeburgers na.

Daartoe vaart u met uw goed bemande en zwaar bewapende drakkar de strandgebieden in het hoge noorden af, onderweg dorpjes en steden plunderend en een sporadisch opduikend zeemonster ontwijkend. Naast het plunderen hebt u ook uw zinnen gezet op de hoogblonde, van indrukwekkende boezems voorziene, deernen van de plaatselijke machthebbers. Die plaatselijke machthebbers zijn uw tegenspelers.

U kunt niet om die deernen heen want de speler die als eerste drie dochters naar zijn uitvalsbasis brengt wint. En geeft een feestje.

Reserveer alvast uw plaatsje in de wachtrij want:

Hoogblonde, van grote boezems voorziene deernen mee naar huis nemen als overwinningsvoorwaarde, dat bent u nog niet vaak tegengekomen, zelfs niet in uw gewaagdste dromen. Dit spel hóórt gewoon in uw verzameling.

De kaarten van de deernen zijn van een magische schoonheid. U denkt er zelfs aan ze te vergroten en als poster in uw speelkamer te hangen.

En niet alleen de deernen scoren hoog op uw illustratometer, alle kaarten zijn een ware lust voor het oog.

Sinds Winds of Plunder hebt u een zwak gekregen voor spellen waarin de windrichting een belangrijke rol speelt.

U moet belangrijke afwegingen maken – hoeveel bemanningsleden neem ik mee, hoeveel ruimte hou ik vrij voor de deernen, welke en hoeveel helden monster ik aan? – en dat is een activiteit waarin u zich graag vastbijt.

Helden met speciale eigenschappen die het wel en wee op uw drakkar aanzienlijk beïnvloeden? U kunt niet wachten om ze in te zetten.

Varen, plunderen, ontvoeren, enteren, feestvieren, zeemonsteren, het zit er allemaal in.

Dit is eigenlijk een race, gelardeerd met een hele hoop toeters en bellen. U houdt van spellen waarin snelheid een grote rol speelt.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van REBEL.pl voorbij want:

U bent zo’n puritein die vindt dat het ontvoeren van hoogblonde, van grote boezems voorziene en schaars geklede maagden niet kan, zelfs niet in een bordspel.

U speelt niet graag spellen die plots worden afgebroken omdat een uwer tegenspelers de overwinningsvoorwaarde heeft bereikt.

U gaat de overwinnaar al van verre aan zien komen varen. Dat vindt u niet leuk.

Spellen die niet met z’n tweeën kunnen gespeeld worden komen er bij u niet in.

Aangezien elke speler zijn kaarthand voedt vanuit een gemeenschappelijke trekstapel vermoedt u een knoert van een geluksafhankelijk spel. Niets voor u.

Spellen met conflictueuze spelmechanismen gaat u consequent uit de weg.

Dominique

 

2 gedachtes over “Spiel 2013: een vooruitblik (deel 53)

 1. Dominique,
  Ik vroeg me af of je even kan uitweiden over je bevindingen betreffende de conflicterende spelmechanismes ?
  Je stelt ook dat je de winnaar van ver ziet aankomen, maar ik hoor op BGG dat het spel zichzelf netjes balanceert moest er iemand ver vooruit lopen. Wat zijn jouw ervaringen ?

  Like

 2. Ik denk niet dat Dominique dit spel reeds gespeeld heeft. Hij zal z’n info ook grotendeels van BGG en de site van de uitgever halen.
  Gewoon een (paar) keertje(s) uitproberen in Essen… 🙂
  Ik kijk al uit naar de volgende preview en nog meer naar het koopadvies 😉

  Like

Reacties zijn gesloten.