Spiel 2013: een vooruitblik (deel 33)

Bang! The Dice Game (dV Giochi)

In ‘Bang! The Dice Game’, een dobbelspel voor 3 tot 8 spelers, kruipt u in de rol van een sheriff en zijn assistenten of een groep vogelvrijverklaarden en rebellen. Naar goede gewoonte staan deze verenigingen elkaar naar het leven. Op het einde van het spel nog in leven zijn is dan ook het enige waar u naartoe moet werken. Een waarneembare hartslag of ademhaling is voldoende.

Alsof u nog niet genoeg omhanden hebt krijgt u ook nog te maken met een stam agressieve indianen die beide partijen naar het leven staan. U moet uw aandacht dus verdelen over meerdere ongemakken. Een zeer onaangename driehoeksverhouding zeg maar.

‘Bang!’ deed alles met kaarten, ‘Bang! The Dice Game’ doet het met dobbelstenen.

Reserveer alvast uw plaatsje in de wachtrij want:

Alles wat naar ‘Bang!’ ruikt krijgt uw volle aandacht.

Dit is speelbaar binnen het kwartier. Als u er voortijdig uit ligt hoeft u niet lang te wachten op de volgende sessie.

U krijgt meer levens dan in het kaartspel, dus u kunt iets langer in leven blijven.

Dat machinegeweer! Gooit u er drie knalt u op iedereen aan tafel én kunt u die vermaledijde indianen op afstand houden. Twee Texaanse vliegen in één klap.

Als u moet kiezen tussen kaarten en dobbelen gaat u steevast voor dobbelen.

De dynamietstaven staan garant voor intense dobbelstress.

Dit is ontsproten aan het brein van Michael Palm en Lukas Zach, de geestelijke vaders van het interessante Castle of the Devil. U hebt het volste vertrouwen in die jongens.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van dV Giochi voorbij want:

Hoe meer spelers, hoe leuker. U geraakt met moeite aan vier spelverslaafden. Dit gaat dus stof vangen in uw spellenkast.

Net als in het kaartspel kunt u voortijdig aan uw eind komen en dat vindt u niet leuk. U moet dan immers voor de drank en versnaperingen zorgen. U geeft dus de voorkeur aan Samurai Sword, een variant die veel beter bevredigt.

Het spel mag dan maar 15 minuten duren, het dobbelen haalt volgens u de vaart uit het spel. En dit soort spellen is daar niet mee gediend.

Inderdaad erg leuk, dat machinegeweer. U weet nu al voor welk dobbelresultaat elke beurt wordt gegaan. Dat verontrust u. U vreest voor eentonigheid. En daar is het Wilde Westen niet mee gediend.

Al bij al is het verschil met ‘Bang!’ verwaarloosbaar.

Dominique