Spiel 2013: een vooruitblik (deel 32)

Space Cadets: Dice Duel (Stronghold Games)

In ‘Space Cadets: Dice Duel’, een dobbel- en bordspel voor 4 tot 8 spelers, bevindt u zich samen met uw teamgenoten in een ruimteschip. Daarmee probeert u dat van uw tegenstanders aan flarden te schieten. Een strikte taakverdeling en jarenlange training vormen de garanties voor uw overwinning.

Tijdens het gevecht moet u er samen met uw teamgenoten voor zorgen dat uw krachtbronnen maximaal blijven functioneren, uw ruimteschip tot in de perfectie kan manoeuvreren, uw wapenarsenaal te allen tijde op scherp staat, uw sensoren niet utvallen, uw schilden maximale bescherming bieden en uw beamers hun multifunctionaliteit behouden. Geen sinecure dus. Vandaar de hectiek die dit spel kenmerkt.

Het team dat als eerste stijlvol neerstort verliest.

Reserveer alvast uw plaatsje in de wachtrij want:

U hebt erg genoten van Escape: The Curse of the Lost Temple.

U houdt van mooie en vooral veel dobbelstenen.

Intensiteit en hoogoplopende spanning zijn spelelementen waarmee men u altijd aan tafel kan lokken.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van Stronghold Games voorbij want:

U hebt het coöperatieve bordspel Space Cadets, van dezelfde uitgever, al in uw kast staan. Dat verloopt toch wat rustiger, is daarbovenop veel uitgebreider en biedt dus meer variatie. Dat u dit spel met onderdelen van Space Cadets kunt uitbreiden maakt op u geen enkele indruk.

Synchroon dobbelen en in realtime ageren? Wie houdt een oogje op de eerlijkheid van de bemanning van de tegenpartij? Of op die van uw eigen bemanning? Of op die van uzelf? Potentiële valsspelers gaan hier helemaal hun hartje kunnen ophalen. Dat schrikt u af.

Als u echt wil ervaren hoe het voelt als uw ruimteschip aan flarden wordt geschoten kiest u sinds kort resoluut voor Gunship: First Strike. Daar hebt u ‘Space Cadets: Dice Duel’ echt niet voor nodig.

Dominique