Spiel 2013: een vooruitblik (deel 31)

Gear & Piston (LudiCreations)

In Gear & Piston, een bordspel voor 2 tot 6 spelers, staat u als ingenieur mee aan de wieg van de automobiel. U bouwt prototypes die u probeert te slijten aan mogelijke investeerders, daarbij rekening houdend met hun wensen. U vraagt patenten aan, bezoekt u de plaatselijke stortplaats voor onderdelen die u dan weer aan elkaar knutselt in uw werkplaats en u sluit louche dealtjes met ongure figuren uit de onderwereld. In donkere steegjes. En als het echt niet anders kan steelt u gewoon ideeën of onderdelen van uw concurrenten. Als het écht niet anders kan, zo bent u.

Als uw investeerders tevreden zijn met uw creatie bestaat de kans dat u dit spel wint.

Reserveer alvast uw plaatsje in de wachtrij want:

De wieg van de automobiel, wat een leuk thema.

Dit is Caylus gecomprimeerd, zo hebt u in de wandelgangen opgevangen. Dat vindt u meer dan prima want u krijgt Caylus omwille van de langere speelduur en extreme droogte aan uw spelvrienden niet meer verkocht.

Het artwork ziet er prachtig uit en nodigt uit tot spelen.

U verheugt zich nu al op het puzzelplezier tijdens het samenstellen van uw bolide.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van LudiCreations voorbij want:

De soft spot voor dit spel bevindt zich pal op 4 spelers. Dat betekent minder plezier met 2, 3, 5 en 6 automobielfanaten en u wil, ongeacht met hoeveel u aan tafel zit, toch waar voor uw geld.

Leuk thema maar u had toch liever de snelheidsmonsters van nu in elkaar geassembleerd.

De doos liegt niet over de speelduur van 30 minuten. U overschrijdt rond die tijd zonder problemen de finishlijn. Lekker kort. Maar er worden nu al vragen gesteld over het toch wel abrupte einde en het gebrek aan extra beurten, net op het moment dat de motor van uw automobiel echt begint aan te slaan. U hebt het gevoel dat hier toch meer spel in had kunnen zitten dan wat u hier krijgt voorgeschoteld.

Dat uw tegenspelers zomaar dingen bij u kunnen komen stelen vindt u een erg onaangename gedachte. U maakte het onlangs nog mee tijdens een sessie van het nochtans veelbelovende City of Iron, dat vervolgens prompt van uw wenslijst werd geschrapt.

Een beetje geluk in een spel schrikt u niet af, maar hier speelt het naar uw aanvoelen toch een determinerende rol. U beslist graag zelf mee over uw eindscore.

Dominique

 

Een gedachte over “Spiel 2013: een vooruitblik (deel 31)

Reacties zijn gesloten.